U trendu

I borba za bronzu će biti izuzetno teška

Evropske prvakinje nisu mogle protiv moćne i razigrane Španije u polufinalu, posle četvrtfinalnog čuda protiv Australije pa ih sada očekuje takođe težak meč i borba za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, prenose sportski mediji u Srbiji.

Foto: Beta
– Biće veliki zadatak da podignemo ekipu, ali čeka nas mnogo, mnogo teža utakmica sa Francuskom od one iz finala Evrobasketa. Francuska je, ako mene pitate jer je dobro poznajem, nadoknadila sve ono na šta smo je dobile prošle godine promenom tima i dovođenjem četiri igrača – ističe Maljkovićeva.

I pre polufinala upozoravala je na duel sa „crvenom furijom“.

– Ta utakmica za treće mesto će biti izuzetno teška, Bog ti nekada da, nekada oduzme. Napravile smo veliko čudo protiv Australije, upozoravala sam na oposnost od Španije. Procenti šuta su bili protiv nas, nijedna igračica nije imala svoj dan za razliku od njih kojima je sve ulazilo. Mi smo imale 17 napada više od Španije, a izgubile smo. Bolje su bile u skoku, dok smo mi imale samo 12 penala, a one 29. Nismo apsolutno mogle da se naviknemo na preterano agresivnu igru Španije, koja je bar dva puta agresivnija od SAD koja je najbolja ovde.

Maljkovićeva zna šta treba da urade uoči borbe za treće mesto protiv Francuske, koja je poražena od SAD.

– Mi treba da se skupimo i uradimo nešto što je mnogo teško, a to je da pokušamo da iskoristimo priliku koja nam se ukazala da osvojimo medalju. Ne postoji magičan štapić u smislu daćemo svima čokoladu i biće bolje… Španija je ušla u utakmicu sa većim iskustvom i mirne glave gradila prednost. Mi to nismo radili. To nam je pouka za utakmicu za bronzu, gde treba da od prvog do 40 minuta vredno radimo – završila je Maljkovićeva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.