U trendu

Borba za plej-of, odložene dve utakmice

Utakmice 26. kola fudbalske Super lige Srbije odigraće se predstojećeg vikenda u senci poplava i teških vremenskih uslova, zbog kojih su neki mečevi i odloženi.

Dueli Mladost – Čukarički i Novi Pazar – Crvena zvezda odloženi su zbog loših vremenskih uslova.

Glavna borba pet kola pre kraja vodiće se za mesto koje vodi u plej-of, a utakmica koja može da odluči mnogo o tome je sutrašnji duel Javora i Radnika u Ivanjici. Oba tima imaju po 31 bod, ali Javor ima bolju gol-razliku.

Tim iz Ivanjice je u prošlom kolu poražen od Čukaričkog, što mu je bio treći poraz u poslednje četiri utakmice, uz jedan remi. Radnik je u boljoj formi, sa dve pobede i remijem u poslednje četiri utakmice.

Metalac ima četiri boda manje od Javora i Radnika, a u nedelju dočekuje pretposlednji Rad. Tim iz Gornjeg Milanovca vezao je tri nerešena rezultata, dok Rad dolazi posle remija od 2:2 sa Vojvodinom u prošlom kolu, u meču u kome je gubio 0:2.

„Fenjeraš“ Spartak sustigao je Rad po broju bodova, ali ima slabiju gol-razliku, a sutra dočekuje OFK Beograd. Subotičani su u usponu forme, jer su u poslednja tri kola igrali nerešeno u gostima Vojvodini i drugoplasiranom Borcu, a kod kuće su pobedili Rad.

OFK Beograd ima dva boda više i bez pobede je u poslednja dva kola.

Aktuelni šampion Partizan, trenutno četvrti na tabeli, dočekuje Voždovac, koji ima tri boda manje. Crno-beli su u prošlom kolu protiv Radničkog ostvarili prvu pobedu u prolećnom delu sezone, dok je Voždovac u poslednja tri kola ostvario dve pobede i remi, ali nikada u istoriji nije pobedio crno-bele.

Niški Radnički bi mogao da profitira od beogradskog duela, pošto ima dva boda više od Voždovca i jedan manje od Partizana, a sutra ide u goste Jagodini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar