U trendu

Srbija ubedljiva protiv Italije za prvo mesto u grupi – 101:82

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto u grupi B na prvenstvu Evrope, pošto je danas u 5. kolu pobedila selekciju Italije sa 101:82 (25:19, 23:21, 28:19, 27:23).

Izabranici Aleksandra Đorđevića pružili su još jednu odličnu i sa maksimalnim učinkom putuju u Lil, gde će biti odigrana nokaut faza takmičenja.

Kao i protiv Turske, srpski košarkaši furiozno su ušli u meč i već na startu susreta dali do znanja Italijanima da neće imati čemu da se nadaju.

Sa 26 poena i osam asistencija, od čega 19 za prvih 20 minuta, Miloš Teodosić je bukvalno sam trasirao pobedu srpskog tima. Italijani nisu imala rešenje za njegove prodore, magična proigravanja i šuteve za tri poena.

Po ko zna koji put pokazalo se da retko koja ekipa može da parira Đorđevićevim pulenima kada je kapiten raspoložen za igru.

I ne samo to, srpski selektor može da bude zadovoljan, jer njegov tim ne oscilira, već kako koji reprezentativac uđe u igru sa klupe da svoj doprinos.

Odličnu podršku Teodosić je imao u liku Nemanja Bjelice i Miroslava Raduljice, koji kako šampionat odmiče polako ulazi u prepoznatljivu formu.

Bjelica je susreta završio sa 19 poena, srpski centar dodao je 14, dok je dvocifren učinak imao i Bogdan Bogdanović – 10 poena.

Trener Simone Pjaniđani odmarao je na ovom meču Marka Belinelija, ali pitanje je koliko bi NBA as pomogao protiv izuzetno raspoloženog vicešampiona sveta.

Italija je najbliža preokretu bila u 23. minutu kada je prišla na samo 52:46. Brzom serijom od 11:2 reprezentativci Srbije vratili su visoku prednost, koju su čuvali do samog kraja.

Srpski košarkaši imaju dva dana pauze, a meč osmine finala odigraće u nedelju protiv Finske.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar