U trendu

Boričić: Veliko priznanje za srpsku odbojku

Novi predsednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandar Boričić rekao je večeras da je njegov izbor za prvog čoveka te organizacije veliko priznanje za njega lično i srpsku odbojku.

„Za mene lično, ali i za srpsku odbojku desila se velika stvar, izabran sam za predsednika Evropske odbojkaške konfederacije. Ovo je veliko priznanje za naš trud i rad, za napredak svih naših selekcija, za ideje koji smo donosili, i ja lično, i svi moji saradnici u evropsku i svetsku federaciju“, rekao je Boričić, a prenosi OSS.

Boričić je danas izabran za novog predsednika CEV. On je ocenio da je to zbog dobrih rezultata srpskih selekcija u svim uzrastima.

„Izgradili smo dobar odnos sa svim federacijama. Srbija je jako cenjena… To znači da nešto jako dobro dolazi iz naše zemlje. Sve naše selekcije su među najboljima u svetu. Naravno, ne može doveka da traje to, ali imamo dobru budućnost. Za mene je bitno da OSS postiže uspehe“, ocenio je on.

Boričić je dodao da je već oformio „dobar tim“, s kojim je već počeo da radi.

„Uspeli smo da dovedemo nove mlade ljude sa pozitivnom energijom i dobrim idejama. Danas smo izabrani i već smo počeli da radimo za buduće projekte. Očekujem da ćemo za dve godine mnogo toga promeniti u evropskoj odbojci u pozitivnom smislu“, zaključio je Boričić.

Boričić je izabran na izborima koji su održani na 36. kongresu CEV u Sofiji. On je dobio 31 glas, a dosadšnji predsednik Andre Mejer 21.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar