U trendu

Borjan: Pobeda u derbiju veliki plus; Jovančić: Pravi derbi

BEOGRAD – Golman Crvene zvezde Milan Borjan i vezni fudbaler Dušan Jovančić složili su se da je njihov tim bio bolji od Partizana (2:1) u večitom derbi i da je odbrana titule šampiona Srbije veoma blizu.

„Odvojili smo se ovom pobedom, to je veliki plus za nas. Idemo dalje, imamo četiri utakmice do kraja i da slavimo titulu“, rekao je Borjan novinarima posle utakmice na stadionu „Rajko Mitić“.

Odlični čuvar mreže na interesantan način govorio je o taktici koju je tražio trener Vladan Milojević.

„Milojević je tražio da igramo do noge, da akcija kreće iz poslednje linije. Iskreno, ja nisam hteo da rizikujem, bolje da gađam na Pavkova, da on pokuša da je zadrži. Trener ima pravo da viče, mi smo njegovi vojnici. Šta on kaže, mi to treba da radimo“, naveo je Borjan i osvrnuo se na sukob sa napadačem Partizana Rikardom Gomešom.

„Ništa posebno, dobio sam udarac, vratio sam mu. To je sve bilo u žaru fudbala, dešava se. Život ide dalje“, rekao je on.

Njegov saigrač Dušan Jovančić kaže da je viđen pravi derbi.

„Bila je teška utakmica, pravi derbi sa dosta borbe i trčanja. Mi smo u pravom trenutku u drugom poluvremenu postigli prvi gol. Kad se otvorila igra, dali smo i drugi. Na kraju taj penal u 90. minutu nije mnogo promenio, kasno se desio. Zaslužili smo pobedu. Mislim da smo bili bolji i da smo korak bliže tituli“, rekao je Jovančić.

Vezni igrač crveno-belih istakao je da je na terenu bila žestoka borba i dosta emocija sa obe strane.

„To je derbi. Kakva god da je situacija, na terenu je uvek vatreno. Niko neće da izgubi najvažniju utakmicu u sezoni. Srećom, ovaj treći derbi smo uspeli da rešimo u svoju korist“, rekao je Jovančić.

On je dodao da će im ovaj trijumf doneti sigurnost u finišu sezone u koji dolazi sa šest bodova više u odnosu na Radnički.

„Imamo jos četiri kola i ne smemo da se opustimo. Videli smo da možemo da se opečemo vrlo lako (poraz od Čukaričkog prim. aut). Revanš u Kupu da odradimo kako treba, pošto imamo dobru prednost. I onda, ako uđemo u finale da uzmemo trofej“, zaključio je Jovančić.

Crvena zvezda prvenstvo nastavlja 1. maja gostovanjem Vojvodini u Novom Sadu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar