U trendu

Borković nagrađen u Parizu: Hoću među tri u SP

Najboljem srpskom automobilisti i novom šampionu Evrope na kružnim stazama Dušanu Borkoviću na tradicionalnoj ceremoniji u Parizu uručen je pehar Svetske automobilske federacije (FIA) za pobedu u Evropskom kupu turing automobila.

Srpski as primio je i nagradu Eurosporta kao najbolji vozač u svojoj klasi i tako zvanično ušao u istoriju evropskog automobilizma, kao prvi vozač iz Jugoistočne Evrope koji je osvojio titule prvaka na brdskim i kružnim stazama.

Borković je fantastičnu sezonu, u kojoj je od samog starta držao čelnu poziciju, završio sa 110 bodova, dok je Čeha Petra Fulina ostavio iza sebe sa tri boda zaostatka.

„Ovo je samo kruna uspešnog rada, kako mog, tako i čitavog tima. Zahvalan sam svojim sponzorima, porodici, prijateljima, ali pre svega navijačima i medijima čija mi ogromna podrška mnogo znači“, rekao je Borković.

Prema njegovim rečima, tokom dodele nagrade, razmišljao je o narednoj sezoni, jer mu je glavni cilj povratak u jedan od svetskih šampionata.

„Zacrtao sam da u 2016. godini budem barem među prva tri vozača u nekom svetskom šampionatu, što bi me dovelo korak bliže svetskoj tituli o kojoj sanjam. Ovo priznanje FIA samo je dodatni podstrek na tom putu ka svetskoj tituli“, istakao je Borković.

Njemu su u Parizu čestitale i brojne kolege koje su prisustvovale ceremoniji, među kojima su i Sebastijan Loeb, Norbert Mihilis, Ivan Miler, Gabrijele Tarkvini, Tijago Monteiro i mnogi drugi iz reli i moto takmičenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.