U trendu

Borusija nastavila da rešeta, prva pobeda Augsburga

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda nastavili su pobednički hod u Bundesligi, pošto su danas ubedljivo pobedili Bajer Leverkuzen sa 3:0, i tako došli do pete pobede u petom kolu takmičenja.

Borusiji je ovo bio 11 takmičarski meč u sezoni u svim takmičenjima, a u tim utakmicama postigli su 41 gol. „Milioneri“ su u pet kola Bundeslige postigli 18 golova i primili samo tri i zahvaljujući toj gol-razlici su prvi u odnosu na Bajern, koji takođe ima svih pet pobeda.

Golove za Borusiju postigli su Jonas Hofman, Šinđi Kagava, kao i Pjer-Emerik Obamejang, kome je ovo bio šesti gol u sezoni i sada se izjednačio sa Tomasom Milerom iz Bajerna na vrhu liste strelaca.

Bajer je ovako nastavio lošu i neefikasnu seriju u prvenstvu Nemačke. Ovo mu je bio treći poraz, a u prvih pet kola postigao je samo tri gola i sada ima samo šest bodova na 13. mestu tabele.

Rival Partizana u Ligi Evropa Augsburg zabeležio je danas prvu pobedu u prvenstvu ove sezone, pošto je danas kod kuće pobedio Hanover sa 2:0. Crveno-zeleno-beli su sav posao završili u tri minuta prvog poluvremena.

Prvo je Aleksander Esvajn u 29. minutu sjajno primio pas i sa ivice šesnaesterca je smestio u donji levi ugao. Samo tri minuta kasnije dosuđen je penal, a Paul Ferheg je bio siguran za 2:0. Domaći tim je imao još dve šanse do kraja meča, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Augsburg sada ima četiri boda, a Hanover je ostao na jednom bodu.

Ranije danas, Šalke je u gostima pobedio Štutgart sa 1:0 i ostao na četvrtom mestu tabele.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.