U trendu

Bošković: Sad sledi ono pravo; Ognjenović: „Ginule“ smo. .

JOKOHAMA – Srpske odbojkašice Tijana Bošković, Maja Ognjenović i Brankica Mihajlović istakle su da su presrećne i ponosne što su pobedom nad Holandijom izborile istorijsko finale na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Srpkinje su savladale Holandiju 3:1 (25:22, 26:28, 25:19, 25:23) i obezbedile drugu svetsku medalju, posle bronze upravo u Japanu pre 12 godina.

„Držale smo se zajedno od početka utakmice, iako je Holandija igrala sjajno. Nije bilo lako, ali drago mi je što smo sve završile u našu korist. Srećne smo, ali ono pravo tek sledi i daćemo sve od sebe za zlato“, rekla je Bošković.

Kapiten Maja Ognjenović priznala je da joj je ovaj duel sa Holanđankama bio najteži u karijeri.

„Bilo je puno naboja i emocija, a nismo se obazirale na prethodni poraz od Holandije. Preveliki je ulog bio, borile smo se kao nikada do sada i „ginule“ jedna za drugu. Sada moramo da odmorimo i hladne glave dočekamo finale“.

Brankica Mihajlović, koja je osvojila poene za trijumf, kaže da je treći set bio odlučujući.

„Jako smo zadovolljne i ponosne, bilo je fizički i pshički iscrpljujuće. Holanđanke igraju jaku odbojku, dobro su se spremile… Drago mi je da smo uspele da izdržimo sve njihove napade i preokrenemo. Najbitnije sada je da se odmorimo i spremimo za finale“, zaključila je Mihajlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.