U trendu

Boston smanjio na 1:2 u finalu Istoka

Košarkaši Bostona smanjili su na 1:2 u finalu plej-ofa Istočne koferencije u NBA ligi, pošto su noćas u gostima pobedili Klivlend sa 111:108.

Pobedu Seltiksima doneo je Ejveri Bredli „trojkom“ u poslednjim trenucima utakmice. Boston je tako prekinuo niz od 13 pobeda u plej-ofu aktuelnog šampiona Klivlenda.

Boston je do pobede predvodio Markus Smart sa 27 poena, pet skokova, sedam asistencija, a Bredli je utakmicu završio sa 20 poena i četiri asistencije. U timu nije bilo najveće zvezde Seltiksa Ajzee Tomasa.

„Svi su popravili igru u trećoj utakmici, pogotovo posle povrede našeg brata. Naša ljubav i podrška idu Ajzei. Voleli bismo da je bio ovde, ali razumemo. Nastavljamo da se borimo, svako je uradio svoj deo posla“, rekao je Smart.

Klivlend je pretrpeo prvi poraz u plej-ofu još od četvrte utakmice prošlogodišnjeg velikog finala. Kavalirsi su u trećoj četvrtini imali 21 poen prednosti (77:56), ali nisu uspeli da je sačuvaju.

Najefikasniji u redovima šampiona bili su Kajri Irving sa 29 poena, uz sedam skokova i Kevin Lav sa 28 poena, 10 skokova i tri asistencije.

Najveća zvezda Kavalirsa Lebron Džejms odigrao je jednu od najgorih utakmica u plej-ofu u karijeri, postigao je svega 11 poena, uz šest skokova, šest asistencija i šest izgubljenih lopti. On je prekinuo niz od osam uzastopnih utakmica u plej-ofu u kojima je postigao najmanje 30 poena.

On se na putu do pres sale verbalno sukobio sa jednim navijačem, koji ga je zadirkivao zbog loše partije.

„Nisam imao igru. Kada dozvolite takvom timu da preuzme inicijativu gotovo da ste sigurni da će takav šut, u poslednjim sekundama, da udje u koš“, rekao je Džejms.

Naredna četvrta utakmica igra se u utorak u Klivlendu.

„Na neki način mi je i drago što se ovo dogodilo na ovakav način. Moramo da igramo mnogo bolje. Ima nevolja u plej-ofu, a ako je trebalo da se dogodi, neka se sada dogodi. Moramo da se saberemo i da se vratimo očajničkoj košarci koju je Boston igrao u trećem meču. Moramo da budemo mnogo bolji“, rekao je Džejms. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar