Božović: Kanga će igrati kad primi platu

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je danas da očekuje težak duel protiv Metalca u Gornjem Milanovcu, ali da veruje u kvalitet svoje ekipe.

“Metalac je jedna od ekipa koju nismo pobedili prošle godine na njihovom terenu, uvek motivisana protiv Crvene zvezde. Oni će, kao i drugi, pokušati da nam zaprete iz kontranapada. Imaju par dobrih igrača, opasni su na prekidima jer ih Stojanović izvanredno izvodi. Očekujemo borbu, jer to je izuzetno borbena ekipa i neće nam biti lako, ali nadam se da će do izražaja doći naš kvalitet i da ćemo uspeti da uzmemo tri nova boda”, rekao je Božović na konferenciji za medije.

On je dodao da lično nije dodatno motivisan zbog toga što do sada nema pobedu protiv Metalca u Gornjem Milanovcu, već ga isključivo motivišu tri boda koje Zvezda želi da osvoji.

Na pitanje novinara zašto dobre rezultate ne prate i dobre igre i da li je to razlog slabe posete, Božović je imao spreman odgovor: “Ne slažem se da ne igramo dobro. U ovoj ligi igramo najbolje. A, uvek može bolje. Što se tiče posete na utakmicama, mislim da je zahladnelo i da je zato manje navijača. Ljudima je hladno, a stadioni su takvi da je hladno i leti, a ne samo zimi”.

Zvezdin trener je potom, u svom stilu, opisao kadrovsku situaciju.

“Luković će odmarati još najmanje dve-tri nedelje. Na Kangu ćemo računati kad primi platu”, rekao je Božović, uz konstataciju da je to bila šala, ali da u “u svakoj šali ima 10 odsto šale”.

“Ruiz je hteo da igra, ali neće igrati jer ne želimo da rizikujemo. To jeste problem, ali imamo dosta igrača i koga nema bez njega se mora. Što se tiče forme Vijere, ne znam, to treba njega da pitate. Ja stvarno ne mogu da uđem u tuđu glavu. Ne znam da li ga neki klub traži, ako ga traži, postoji opasnost da ode, ako ga ne traži niko, postoji opasnost da padne sa stolice. Ostalih problema nemamo”.

Na kraju Božović je prokomentarisao najavljenu promenu sistema takmičenja.

“Znam da je Crvena zvezda bila jedan od zagovornika ovog sistema pre dve godine, ali mislim da treba da se igra kao u normalnim fudbalskim zemljama, a to su Španija, Engleska, Italija. Već sam rekao da ne mislim da se prvenstvo rešava u ovom delu, glavna borba će biti na proleće, dobro bi bilo da se uveća prednost, ali u suštini to sad nije mnogo bitno. U ovom sistemu je psihološka prednost uvek kod onog ko je drugi ili treći”, zaključio je Božović.

Utakmica 17. kola Superlige Srbije između Metalca i Crvene zvezde igra se sutra od 15 sati u Gornjem Milanovcu.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake