U trendu

Božović: Ne znamo da se branimo, napadački do pobede

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović najavio je ofanzivnu igru svog tima u 154. večitom derbiju, istakavši ne zna za drugačiji pristup i da bi trijumfom došao na korak od odbrane šampionske titule.

„Derbi je najvažnija utakmica za srpski fudbal, za Partizan i Zvezdu, veliki je pritisak, još veći jer rešava pitanje šampiona. Imamo prednost domaćeg terena, nadam se da ćemo doći do pobede. Prošli derbi ostali smo dužni navijači, jer nismo prikazali dobru igru“, rekao je Božović na konferenciji za medije.

On je kazao da želi sva tri boda u sutrašnjem meču, iako crveno-belima odgovara i remi kako bi ostali na +3, uz prednost zbog prvog mesta na kraju regularnog toka sezone.

„Teško ćemo da kalkulišemo, čak i da hoćemo ne znamo da se branimo. Koliko ćemo da napadamo to zavisi i od druge ekipe. Nismo ekipa za kalkulacije“, poručio je crnogorski trener.

Božović podseća da favorita u večitim derbijima nikad nema.

„Derbi je uvek neizvestan. Igraćemo onako kako budemo mogli, agresivno i ofanzivno… Derbi je meč nadahnuca, uvek je lep zbog ambijenta, možda nekad ne zbog igre, ali ne možemo da očekujemo da bude isti kvalitet kao u Italiji ili Engleskoj. Bolje od ovog meča nemamo“.

Na pitanje kako gleda na izjave kolege Marka Nikolića da će Partizan ići na pobedu, Božović odgovara da je to sasvim normalno.

„Ne bi bilo normalno da drugačije kaže, svi obećavaju pobede. Oni vide svoju šansu jer su drugi, imaju psihološku prednost i nemaju šta da izgube. Partizan nam je često davao golove u finišu, nadam se da ćemo sada uspeti da sačucamo mrežu“.

Božović bi u slučaju pobede postao procentalualno najuspešniji trener Crvene zvezde u poslednjih 20 godina.

„Ako pobedimo, a završimo prvi, značio bi mi taj podatak, a u suprotnom ništa“, zaključio je Božović.

Utakmica 31. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 17.30 na stadionu Rajko Mitić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.