U trendu

Božović: Pokušaćemo da pobedimo Sasuolo

Fudbaleri Crvene zvezde sastaće se večeras na stadionu „Rajko Mitić” sa Sasuolom u revanš utakmici plej-ofa za Ligu Evrope (20.30 č). Nakon večerašnjeg meča biće poznato da li će se „crveno-beli” plasirati u grupnu fazu drugog po rangu evropskog takmičenja posle devet godina ili će završiti evropsku sezonu.

Zvezda će imati težak zadatak večeras pošto će morati da nadoknadi tri gola prednosti (3:0), ali pre svega da popravi igru jer je na prvom meču imala samo jedan udarac ka golu protivnika.

– S obzirom kako smo odigrali prvu utakmicu nadam se da ne može biti gore. Ne možemo da odigramo dve tako loše utakmice. Bilo bi dobro da večeras pobedimo i da se na taj način revanširamo navijačima koje smo dosta razočarali u prvom susretu. Nisu moji igrači tako loši kao što su bili u Italiji, niti je Sasuolo toliko dobra ekipa. Zvezda dugo nije igrala najjača evropska takmičenja i za nas su ove utakmice veliko iskustvo. Sasuolo je jedno od najprijatnijih iznenađenja italijanskog šampionata prošle godine. Pobeđivali su sve italijanske velikane u međusobnim duelima. Gazda Sasuola je ove godine prodao igrače za 42 miliona evra, a doveo za 45 miliona. Iz ovoga se vidi da nemamo prava da potcenjujemo nikoga – rekao je trener Miodrag Božović.

On je dodao da očekuje da će italijanski predstavnik igrati u najjačem sastavu.

– Ne bih voleo da „mešaju karte” jer imaju još nekoliko kečeva u rukavu. Politano nije igrao ranije pa je protiv nas odigrao odlično. Falčineli, izvanredan špic, im je takođe rezerva. Igraju lep fudbal, nisu klasična italijanska ekipa. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Palerma koji nije uspeo da pređe centar. Što se naše ekipe tiče svi su spremni osim Plavšića koji je imao udes. Možda će biti promena u odnosu na prvi meč u zavisnosti od toga kako se igrači osećaju. Ruiz i Mouče su kvalitetni igrači. Nekome treba malo više vremena da se adaptira, nekome manje. Ruiz je perspektivniji jer je mlađi, ali nadam se da će obojica pokazati kvalitet.

Božović je pozvao navijače da, uprkos tome što je ekipa odigrala loše u prvom meču i što ima male šanse da se plasira u Ligu Evrope, podrže ekipu.

– Moramo da napadnemo Sasuolo, naša obaveza je da pokušamo da pobedimo. U životu i sportu je sve moguće, razna čuda se dešavaju. Za nas je najvažnije da pokažemo želju, volju, borbenost i da trijumfujemo ako je moguće. Bez obzira na sve pozvao bih navijače da dođu i da nas podrže. Mnogo bih voleo da sam sutra prosečan navijač Zvezde iz više razloga. Dolazi ekipa iz jedne od pet najjačih liga u Evropi i koja je najprijatnije iznenađenje šampionata. Imaju nekoliko odličnih igrača koji će uskoro igrati u Juventusu, Milanu, Interu… I najvažnije igra klub koji vi volite. Bez obzira što taj klub nije ostvario dobar rezultat u prvoj utakmici ako neko voli Zvezdu treba da dođe. Ne zbog mene niti bilo koga drugog. Svi smo prolazni osim Crvene zvezde. Zato bih došao – zaključio je Božović.

Levi bek Mihailo Ristić kaže da će igrači dati sve od sebe na predstojećoj utakmici.

– Večeras možemo da odigramo samo bolje ako gledamo kako smo igrali u Italiji i kakav smo rezultat ostvarili. Ne znam šta je razlog tako ubedljivog poraza, mislim da je ključ bio loš pristup i to što nismo pružili maksimum. Ekipa mora da se izdigne iz svega što se desilo i da zaboravimo koliko možemo taj rezultat. Treba da se usredsredimo na predstojeći meč i da damo sve od sebe kako bismo uspeli u onome o čemu svi sanjamo. Svaki zvezdaš treba da razmišlja u tom pravcu i da veruje da možemo da prođemo dalje. Ipak, na nama je da ne obećavamo ništa već da na terenu damo sve od sebe pa ćemo videti da li će naš maksimum biti dovoljan za preokret – kaže Ristić.

(Katarina Ivanović, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.