Božović: Sada mi se ispunila i druga životna želja

Novi trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas novinarima u Beogradu da mu se dolaskom u beogradski klub ispunila i druga fudbalska želja, kao i da se nada da će sada ostaviti dublji trag u crveno-belima nego kad je bio igrač.

“Imao sam dve životne želje: da treniram Budućnost i da treniram Zvezdu. Sada mi se ispunila i ova druga želja. Pokušaću da ostavim veliki trag, pošto kao igrač nisam to uspeo. Nadam se da ću biti uspešniji kao trener nego kao igrač”, rekao je Božović novinarima na stadionu “Rajko Mitić”.

Božović je za Zvezdu igrao u sezoni 2002/2003. i osvojio je Kup. Na novinarsku primedbu da su od 2009. godine “sa crvenim tepihom” dočekivani u Zvezdi i Vladimir Petrović, Robert Prosinečki, Aleksandar Janković i Nenad Lalatović i da su svi odlazili zbog neuspeha, Božović je kroz smeh rekao: “pa niko nije umro od njih”.

“Znate, postoje samo dve mogućnosti: da budemo prvi i da budemo drugi, a ja u karijeri nikad nisam bio drugi”, kazao je trener.

On je rekao da ne poznaje mnogo situaciju u srpskom fudbalu i Zvezdi, ali je naveo da to ne mora da bude mana.

“Nisam mnogo obavešten, ali to može da bude pozitivna stvar, pogotovo za igrače, pošto će svi imati isti status i krenuti od nule. Naravno, neke igrače znam, ali bez obzira na to, igraće oni koji su najbolji. Ako želimo da napravimo rezultat, moramo da mislimo samo na sebe, da napravimo toliko dobru ekipu koja neće morati da razmišlja o protivniku”, rekao je Božović.

Predstavljanje je obavljeno pred velikim brojem novinara i snimatelja koji su treneru postavljali brojna pitanja, ali on ponovo nije želeo da priča o pojačanjima.

“Ne želim da licitiram imenima. Znate, danas jedan prosečan igrač košta oko tri miliona evra i u fudbalu se sve vrti oko novca. Teško je kupiti kvalitetnog igrača za male pare, ali u svemu tome uvek ima mogućnosti i emocija kod nekih, pa tako neki igrači ‘eksplodiraju’ u nekoj ekipi. Ja sam pre za to da se dovede jedan dobar nego četiri koji će samo da popunjavaju tim”, rekao je Božović.

On je pre Zvezde trenirao moskovsku Lokomotivu, a novinarima je potvrdio da je želeo da napravi pauzu iz zdravstvenih razloga.

“Hteo sam da pauziram šest meseci zbog toga što imam diskus herniju, ali nisam mogao da odbijem ponudu Zvezde”, rekao je Božović i dodao da je Ivan Adžić imao mnogo uticaja na njegov dolazak.

Ovaj trener poznat je i pod nadimkom “Grof”, a novinarima je ispričao kako ga je dobio.

“Kada sam igrao u Zvezdi na treninge sam uvek dolazio noseći kravatu, tako da su me novinari Sporta Mirko Vrbica i Jovan Jovanović zvali ‘grof od Crne Gore'”, objasnio je on

Okupljanje igrača zakazano je za 12. jun. Ekipa će 16. otići u Sloveniju na pripreme i tamo ostati 10 dana, a već 2. jula počinje kvalifikacije za Ligu Evropa.

(Beta)

Ostavite komentar