U trendu

Božović: Važno je da ne izgubimo u prvoj utakmici protiv Čukaričkog

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je danas da je važno da njegova ekipa ne izgubi u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije protiv Čukaričkog i dodao da igrači moraju da budu jedinstveni jer se protiv njihovog kluba, kako je rekao, „vodi velika propaganda“. 

„Čekaju nas dve teške utakmice protiv Čukaričkog. Oni imaju kvalitet a kup im je način da izadju u Evropu. Ako želimo duplu krunu moramo sutra da ostvarimo dobar rezultat pa da u revanšu na svom terenu prodjemo u finale. Dobar rezultat je da se ne izgubi. Siguran sam da nam neće biti lako“, rekao je Božović na konferenciji za novinare. 

Fudbaleri Zvezde u sredu od 16.30 na Banovom brdu u Beogradu igraju protiv Čukaričkog prvu polufinalnu utakmicu Kupa Srbije. 

Božović je ocenio da sutrašnja utakmica neće odlučiti finalistu ali da će njegova ekipa dati sve od sebe.

On je dodao da je neizvestan nastup Mihajla Ristića, koji je dobio udarac u list, a da na sve ostale igrače računa.

Upitan o atmosferi u srpskom fudbalu, povodom medjusobnih optužbi za nameštanje utakmica, Božović je rekao da ne želi da doliva ulje na vatru.

„Bolje da ćutim da se ne bi posle pisala saopštenja. Dovoljno smo već u blatu. Stvorila se mnogo ružna atmosfera u Srbiji oko fudbala. Nije ni čudo što nema navijača kada ništa lepo ne možete da pročitate o fudbalu. Ne treba nama nikakav inat, Crvena zvezda je najveći klub u Srbiji i zato treba da pobedjujemo“, rekao je on.

Božović je naveo da je ekipi potrebna velika podrška navijača zbog, kako je naveo, propagande na kojoj bi pozavideo i (ministar propagande Trećeg Rajha) Jozef Gebels“.

„Nije lepa atmosfera koja se pravi protiv mene i stranaca. Pravi navijači moraju da znaju da ima mnogo iskonstruisanih tema i ‘botova’. Nije bitno ko je trener nego da Crvena zvezda bude prva. Kada se završi prvenstvo i podvuče crta, onda ćemo da analiziramo, a sada je potrebno jedinstvo“, rekao je on. 

Trener crveno-belih je dodao da klub protiv sebe ima ozbiljne protivnike. 

„Dve godine smo prvi, dve godine nameštamo utakmice, dve godine smo državni projekat. Crvena zvezda ima veliku moć i u narodu od sedam miliona ljudi, pet miliona navija za Zvezdu. Plus dijaspora. To je velika moć i što se više spletki pravi naša moć je sve veća“, rekao je Božović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar