U trendu

Brajant odigrao poslednju ol-star utakmicu, Zapad bolji od Istoka

Ekipa Zapadne konferencije pobedila je u noći izmedju nedelje i ponedeljka Istočnu sa 196:173, u ol-star utakmici košarkaške NBA lige u Torontu, na kojoj je postignuto najviše poena od kada se to takmičenje organizuje.

Ol-star utakmicu, koja je prvi put igrana van teritorije SAD, izmedju ostalog je obeležio legendarni igrač Los Andjeles Lejkersa Kobi Brajant, kome je to bila poslednja u karijeri.

„Bilo je zabavno. Imao sam zadovoljstvo da igram s tim momcima, smejem se i šalim sa njima na klupi“, rekao je Brajant posle utakmice.

Brajant je postigao 10 poena, čime je dozvolio Lebronu Džejmsu da ga prestigne na prvom mestu po broju poena na ol-star duelima.

Džejms je postigao 13 poena i ukupno u ol-star utakmicama ima 291, jedan više od Brajnata.

Najefikasniji u pobedničkom timu sa 31 poenom bio je Rasel Vestbruk, koji je poneo trofej najkorisnijeg igrača utakmice (MVP). Sledio ga je Stefon Kari sa 26, Entoni Dejvis sa 24 i Kevin Durent sa 23. Istok je predvodio Pol Džordž sa 41 poenom, dok je Džon Vol postigao 22.

Igrači obe ekipe su se pozdravili sa Brajantom, koji je napustio igru minut i šest sekundi pre kraja utakmice.

„Svi smo mi u jednom trenutku našeg života poželeli da budemo kao Kobi. Gledali smo ga tokom odrastanja i želeli smo da mu iskažemo poštovanje“, kazao je Dvejn Vejd, dok je trener Zapada Greg Popovič rekao da je Brajant „duže vreme ikona NBA lige“.

Brajant je učestvovao na ol-star vikendima od 1997. godine, a na utakmici je debitovao 1998. Taj duel obeležio je Majkl Džordan, kome je to bila poslednja ol-star utakmica u dresu Čikaga.

Igrače su pre utakmice predstavili nekadašnji NBA košarkaš Stiv Neš, kao i muzičar Drejk. Himnu Kanade pevala je Neli Furtado.

Utakmici je prisustvovao i Majkl Džordan, kome je kao predsedniku Šarlota prosledjena baklja, s obzirom na to da će se naredni ol-star održati u tom gradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.