U trendu

Brankica Mihajlović šokirana pisanjem Britanaca da su odbojkašice uvredile Japance: Ni govora o rasizmu

Britanski „Dejli mejl“ optužio je odbojkašice Srbije da su napravile rasistički gest, pošto su u Varšavi slaveći plasman na SP 2018. u Japanu stavljajući ruke na oči oponašale ljude iz Zemlje izlazećeg sunca. Podvlače i da je brzo povučena slika sa sajta Svetske federacije, pošto je objavljena priča da su se naše devojke u poljskoj prestonici prve plasirale na šampionat planete.

„Dejli mejl“ je podsetio da se fudbaler Ezikel Laveci, koji je pre više od godine dana pojačao Hebei, morao da se izvini Kinezima za sličan gest. Kao i naše devojke slično su uradili i 2008. košarkaši Španije, pa su na kraju isto morali da upute izvinjenje, prenose Novosti.

Natpis engleskog tabloida šokirao je sve u našoj organizaciji, jer se zna da sa Japanom imaju izvanredne odnose. Da nisu imale nameru nikog da uvrede ističe i jedna od naših najboljih odbojkašica Brankica Mihajlović: – Daleko od toga da je neko razmišljao o rasizmu, niti nam je bila namera nikoga da uvredimo, naročito ne Japance s kojima imamo prijateljske odnose. Htele smo da pokažemo da smo srećne što idemo u nama dragu zemlju. Dosta nas je igralo u Japanu, uvek su bili sjajni prema nama, tako da ne mogu da verujem da neko piše o navodnom rasizmu, kada se zna da su i Japanci rado viđeni gosti u Srbiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.