U trendu

Brazil na kolenima: Srbija je šampion sveta!!! (Video, Foto)

Fudbaleri Srbije do 20 godina novi su prvaci sveta, pošto su u finalu pobedili Brazil sa 2:1 posle produžetaka!

Ekipa Veljka Paunovića tri puta je igrala produžetke i jednom penale, da bi na kraju postigla jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog fudbala.

’Orlići’ su poveli u 70. minutu golom Mandića, izjednačio je Pereira tri minuta kasnije, a u 118. minutu Nemanja Maksimović doneo je Srbiji titulu šampiona sveta.

Kraj utakmice!!

Gotovo, sudija je svirao kraj, Srbija je prvak sveta!!!! Maksimović nakon dodavanja saigrača hladnokrvno šutira u 118. minutu i pogađa mrežu protivničkog golmana, Srbija vodi 2:1.

U produžecima su igrači Brazila imali odličnu priliku da povedu sa 2:1, ali su se naši momci odlično odbranili. Za razliku od prethodnih duela, Paunović je napravio izmenu u ofanzivi, Ivan Šaponjić dobio je mesto u startnoj postavi, pa uz Mandića i Živkovića prestavlja napad, a u jedanaestorci je umesto Gaćinovića.

Do gola se čekalo sve do 70 minuta. Mandić je za partiju nagrađen odličnom asistencijom, lopta je sa desnog boka došla na samo dva metra od gola, pa je igraču Čukaričkog preostalo samo da je sprovede u mrežu. Radost je kratko trajala. Pereira je pored Živkovića i Maksimovića prošetao kroz šesnaesterac, a zatim i pored Gajića, i poslao loptu u mrežu gola Rajkovića.

Brazil je mogao do pobede, u zaostavnom delu vremena ali Rajković je sjajno odbranio udarac iz slobodnog udarca.

Do kraja utakmice kao da su oba tima čuvala rezultat, pa je u 90 minutu ostalo 1:1. Čekaju se produžeci.

Nešto ranije, pre utakmice, selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović rekao je da veruje da njegovi izabranici mogu da naprave još jedan veliki korak i pobedom nad Brazilom osvoje Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

„Ovo je jedan sjajan turnir za nas, nešto prelepo što se dešava Srbiji i našem fudbalu. Ono što je najvažnije je da ova deca pokazuju da uvek postoji svetlo na kraju tunela i da ako imaš jasan cilj i plan kako da do njega stigneš, ništa nije nemoguće. Stigli smo do finala sa Brazilom, osećaj je neopisiv, ali mi želimo da završimo posao“, rekao je Paunović za sajt FŠ.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.