U trendu

Brazil pobedio Peru za deveti trofej Kopa Amerika

Fudbaleri Brazila osvojili su večeras Kopa Amerika, pošto su u finalu pobedili Peru s 3:1.

Brazil je trijumfom na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru došao do devetog trofeja Kopa Amerika, a prvog od 2007. godine.

Ekipa selektora Titea do vodjstva je stigla iz prve prilike na utakmici kada je Gabrijel Žežus na desnoj strani driblingom „izbacio“ dvojicu čuvara i na drugoj stativi pronašao usamljenog Evertona koji je loptu „zakucao“ u mrežu Pedra Galesea.

Nastavio je Brazil da pritiska rivala, ali je Peru ipak u 44. minutu došao do izjednačenja iz jedanaesterca. Tijago Silva posle ubačene lopte s desne strane igrao je rukom u svom šesnaestercu, pa je arbitar pokazao na belu „tačku“. Siguran izvodjač najstrože kazne bio je Paolo Gerero.

Brazil je ipak pred odlazak na odmor uspeo ponovo da dodje do prednosti, a ovaj put Artur je uposlio Žezusa koji je u trećem minutu sudijske nadoknade vremena zatresao mrežu rivala.

Peru je u drugom delu koliko-toliko uspostavio ravnotežu, a posebno posle drugog žutog kartona Gabrijela Žezusa u 70. minutu.

Pored igrača više na terenu, Peru nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol Alisona, a na drugoj strani Brazil je u 91. minutu iz penala došao do trećeg gola koji je postigao Rišarlison.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar