U trendu

Bregar: Da podignemo glavu i snage usmerimo na april

BEOGRAD – Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar rekao je njegov tim imao mnogo grešaka u duelu protiv Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Rukometašice Srbije sinoć u Istadu izgubile od Švedske 33:25 u četvrtom meču kvalifikacija za EP.

„Prvih dvadeset minuta je bilo na ocekivanom nivou, a zatim smo napravili mnogo grešaka u napadu, pa je Švedska uspela da nam da mnogo lakih golova iz kontre i polukontre. To su nam bile najveće greške u utakmici. Odbranu nismo igrali onako kako smo želeli, pa je Švedska poentirala na lak način. Takođe, Ride je branila u drugom poluvremenu na veoma visokom nivou“, rekao je selektor Bregar posle meča.

Srbija trenutno u grupi ima skor 2-2 i na drugom je mestu, iza vodećih Šveđanki.

Bregar se osvrnuo na nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se očekuje u aprilu.

„Moramo da podignemo glave, sada su najbitnije dve utakmice u aprilu protiv Islanda i Turske. Ipak, igrali smo protiv Švedske, ekipe koja je bila čctvrta na Olimpijskim igrama. Sada moramo sve dobro da izanaliziramo i sve snage da usmerimo na april. Dobro je što smo osvojili dva boda u prvoj utakmici, a u ovih 40 minuta druge utakmice bio je prisutan veliki pad. I pored rotacija u ekipi nije bilo dodatne energije i nismo se dobro snašli. U aprilu su dve važne, odlučcujuće utakmice kvalifikacija za EURO 2022 i svu snagu i energiju moramo da damo na tim utakmicama“, zaključio je Bregar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.