U trendu

Brem pobednica veleslaloma u Jasni

Austrijska skijašica Eva-Marija Brem pobedila je danas u trci veleslaloma u slovačkoj Jasni u okviru Svetskog kupa, te je tako došla na korak od osvajanja malog kristalnog globusa u toj disciplini.

Austrijanka je do četvrte pobede u karijeri došla u vremenu od dva minuta, 30 sekundi i 60 stotinki, što je za 27 stotih delova sekunde brže od Nemice Viktorije Rebenzburg koja je u drugoj vožnji ostvarila najbolje vreme i napredovala za 10 pozicija.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla se Italijanka Federika Brinjone sa 52 stotinke zaostatka.

Današnjom pobedom na pretposlednjoj trci veleslaloma u sezoni, Brem je došla nadomak osvajanja malog kristalnog globusa u toj disciplini, pošto sada ima 52 boda više od Rebenzburg.

Četvrto mesto na stazi u Jasni zauzela je Lara Gut iz Švajcarske, što joj je bilo dovoljno da preuzme lidersko mesto u generalnom plasmanu od Amerikanke Lindzi Von koja je prošle okončala sezonu zbog povrede levog kolena.

Gutova osam trka pre kraja sezone zauzima prvo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1.257 bodova, druga je Von sa 1.235, a treća je Rebensburg sa 994.

Predstojećeg vikenda na programu su trke Svetksog kupa u švajcarskom Lencerhajdeu. U subotu će se voziti superveleslalomu, a dan kasnije održaće se nadmetanje u alpskoj kombinaciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar