U trendu

Britanci u finalu Dejvis kupa pobedom nad Australijom

Teniska reprezentacija Velike Britanije plasirala se danas u finale Dejvis kupa, prvi put posle 37 godina, pošto je u Glazgovu povela sa nedostižnih 3:1 protiv Australije, pobedom Endija Mareja nad Bernardom Tomićem od 3:0 u setovima (7:5, 6:3, 6:2).

Treći teniser sveta Marej pobedio je 23. igrača na ATP listi Tomića za sat i 48 minuta.

„Mnogo znači ostvariti pobedu za svoju zemlju i saigrače. Publika je bila neverovatna od prve do poslednje lopte. Da budem iskren, nisam se dobro osećao cele nedelje, imao sam problema sa leđima, ali probao sam da to prevaziđem, pošto mi je tu cela porodica, majka, otac, supruga, baka, svekrva“, rekao je Marej posle meča, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

„Srećan sam što smo prošli u finale, znali smo da će biti teško, Australija ima mnogo iskustva, ali dobro smo se borili tokom celog vikenda. Bila bi velika stvar osvojiti trofej, ali ima još mnogo do toga“, dodao je on.

U drugom polufinalu igraju Belgija i Argentina, a gosti u Briselu vode sa 2:1.

„Meč sa Argentinom bi bio težak, ali bi bilo dobro da igramo protiv njih jer bismo mogli ponovo da igramo na domaćem terenu“, rekao je Marej.

Marej je doneo Britaniji sva tri boda. U petak je pobedio Tanasija Kokinakisa sa 3:0, a juče je zajedno sa bratom Džejmijem u dublu pobedio Sema Grota i Lejtona Hjuita sa 3:2 u setovima.

Jedini bod Australiji doneo je u petak Tomić pobedom nad Danijelom Evansom od 3:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.