U trendu

Britanski mediji o porazu Đokovića: Konačno je kraj (foto)

Novak Đoković je izgubio u finalu mastersa u Parizu od mladog Rusa Karena Hačanova, a britanski javni medijski servis je u izveštaju ovog meča upotrebio prilog kojima je čitaocima i te kako upao u oči.

Pozivajući čitaoce da pogledaju izveštaj, BBC je na svom zvaničnom Tviter nalogu naveo: „Kakav je ovo niz bio. Ali, serija Novaka Đokovića od 22 pobeda je konačno gotova“.

„Konačno gotova“ deluje kao likovanje, ali sam izveštaj na koji pomenuti tvit ukazuje ne sadrži nikavo omalovažavanje našeg i svetskog najboljeg tenisera. Naprotiv:

„Rus Karen Hačanov je dobio novog svetskog broja 1, Novaka Đokovića, i u Parizu osvojio prvu masters 1000 titulu. Ovaj 22-godišnjak je savladao Đokovića sa 7:5, 6:4 za sat i 37 minuta i prekinuo Srbinov niz od 22 uzastopne pobede.

Četrnaestostruki grend slem šampion Đoković (31) je na danas objavljenoj ATP listi od Nadala preuzeo prvo mesto, dok će Hačanov skočiti na 11. mesto, nakon što je prvi Rus od Nikolaja Davidenka i 2009. godine koji je došao do titule na mastersu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.