U trendu

Bruklin pobedio Milvoki, Harden se povredio

NJUJORK – Košarkaši Bruklina pobedili su Milvoki sa 115:107 i poveli u polufinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige sa 1-0.

Do trijumfa su Netsi stigli bez pomoći Džejmsa Hardena koji se povredio samo četrdesetak sekundi posle početka utakmice i još nije poznato koliko će odsustvovati sa terena.

Baksi su imali vođstvo od devet poena u prvoj deonici, ali su domaći uspeli brzo da konsoliduju redove posle izlaska Hardena i dođu do egala.

Milvoki je imao veoma slab procenat šuta za tri poena, pogodili su samo šest trojki iz 30 pokušaja, a Netsi su mnogo bolju partiju pružili u drugom poluvremenu kada su imali i 19 poena razlike.

Najzaslužniji za pobedu domaćih bili su Kevin Durent i Kajri Irving. Durent je postigao 29 poena uz 10 skokova, dok je Irving ubacio 25 poena uz osam asistencija. Zapažen učinak imali su i Džo Heris sa 19 poena i Blejk Grifin koji je postigao 18 koševa, uz 14 skokova.

Kod Milvokija, Janis Adetokumbo meč je završio sa 34 poena i 11 skokova, Bruk Lopez ubacio je 19, a Džru Holidej 17 poena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.