Čačić: Poraz od Turske nije tragedija

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić ocenio je da poraz od Turske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nije tragedija i dodao da njegova ekipa i dalje sve drži u svojim rukama.

„S obzirom na okolnosti koje su iza nas, mešaju se emocije. Zadovoljan sam igrom, ali smo upisali poraz. Dogodio se jedan kiks, ali nije ovo tragedija“, rekao je Čačić, prenela je Hina.

Hrvatska je sinoć izgubila na gostovanju od Turske sa 0:1, u utakmici osmog kola Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine i pretrpela drugi poraz. To je iskoristio Island koji se pobedom protiv Ukrajine od 2:0 izjednačio sa Hrvatskom po broju bodova na prva dva mesta, 16. 

Turska i Ukrajina imaju po 14 bodova, pa će se u poslednja dva kola, početkom oktobra, voditi velika borba za prvo mesto i baraž.

„Moja ekipa je pokazala borbu. Dominirali smo, imali smo nekoliko prilika, ali ih nismo realizovali. Nedostajalo je malo mirnoće u završnici. I dalje smo prvi u grupii. Moramo da podignemo glavu, ništa još nije izgubljeno. Zavisimo samo od sebe. Imamo najbolju gol razliku, igramo na domaćem terenu sa Finskom i naša igra mi daje za pravo da budem optimista“, naveo je Čačić. 

Čačić se osvrnuo i na činjenicu da je Hrvatska gostovala u Turskoj svega 50 sati posle dvodnevne utakmice protiv Kosova.

„Ta je utakmica apsolutno ostavila traga. Nakon 50 sati igrali smo novu utakmicu, igrači su bili umorni, žao mi je što nisu bili nagradjeni“, dodao je on.

Čačić je nezadovoljan sudjenjem Madjara Viktora Kasaija, pošto smatra da je njegova ekipa oštećena za penal, kao i da nekoliko trenutaka pre gola nije dosudjen prekršaj nad Mariom Mandžukićem.

Kvalifikacije se završavaju u oktobru. Hrvatska će 6. oktobra ugostiti Finsku, a tri dana kasnije u poslednjem kolu gostovaće u Kijevu protiv Ukrajine.

(Beta)

1 komentar
  1. aron cohen

    to vam kazna sto ste priznali KOsovo

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike