U trendu

Čanak: Izuzetno sam ponosan na igrače Partizana

Pomoćni trener Partizana Nenad Čanak rekao je da je ponosan na svoje košarkaše posle pobede nad Mega Leksom u gostima, koju su izborili u znatno kraćem sastavu nego inače.

Partizan je u ponedeljak uveče pobedio 87:80 u 24. kolu Jadranske lige, iako je igrao bez mnogo povredjenih i bolesnih igrača, kao i bez prvog trenera Aleksandra Džikića. Partizan je sada treći na tabeli, sa istim brojem bodova kao i drugoplasirana Cedevita, ali i lošijim skorom u medjusobnim susretima.

„Izuzetno bitna pobeda za nas u rezultatskom smislu. Ostali smo u trci za drugo mesto i čekamo neki ‘kiks’ Cedevite. Držimo i dalje dobru poziciju za treće mesto. Izuzetno sam ponosan na igrače Partizana. Ovo je šesta utakmica sa nekom skraćenom rotacijom. Fizički napor je veliki, ali uprkos svemu tome, košarkaške odluke su bile dobre, koncentracija je bila dobra. Ne sjajna, ali dovoljna da dobijemo utakmicu“, rekao je Čanak.

Trener Mege Dejan Milojević ocenio je da njegov tim nema karakter da dobije velike timove.

„Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Moja ekipa jednostavno nema karakter da pobedi velike timove. Apsolutno nije bitno ko igra za protivnika, ako vide Partizan, Zvezda, Cedevita, Budućnost, Cibona, ishod se zna. Zbog toga i takvog karaktera smo se borili za opstanak i zasluženo ga izborili“, rekao je Milojević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar