U trendu

Čanak: Moraće na terenu da dokažu da su bolji

BEOGRAD – Košarkasi Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu u kojoj je, prema rečima trenera Nenada Čanka, glavni cilj borba za trofeje u domaćim takmičenjima, kao i da se što dalje dogura u Evrokupu.

„Svi znamo ambicije Partizana, ekipa je napravljena da bude konkurentna za trofeje u svim domaćim takmičenjima, a u Evrokupu da dogura što dalje. Imamo dovoljno vremena do početka zvaničnih utakmica da odradimo to što smatramo da treba“, rekao je Čanak novinarima uoči prvog trening u dvorani „Corn Product“, gde će crno-beli ubuduće trenirati.

On je dodao da Partizan možda trenutno nije u krugu favorita, ali da će oni koji to jezu, na terenu morati dokazati da su bolji.

„Crvena zvezda, Cedevita i Budućnost sigurno su ekipe koje imaju ambiciju da kroz ABA ligu dođu do Evrolige. Partizan je u grupi sa njima, ne smatram da smo favoriti, ali jednostavno nećemo da im priznamo da su bolji, dok to ne pokažu na terenu. Ostale ekipe su izuzetno nezgodne, imamo primer Mornara prošle godine, ove imaju isti koncept, tu je Igokea sa odličnim trenerom Nenadom Trajkovićem, Olimpija iz Ljubljane koja je pojačana“, kaže Čanak.

Kada je reč o pojačanjima, kako u igračkom kadru, tako i u stručnom štabu, Čanak je zadovoljan.

„Meni je izuzetno značajno da pored sebe imam dva čoveka koja su prošli mnogo toga u ovoj našoj košarkaškoj „džungli“ Milana Minića i Seada Krdžalića, tako da je tu zadovoljstvo potpuno. Što se tiče igračkog kadra iskreno se nadam da će opravdati naša očekivanja i naše poverenje. Videćemo kad krenu utakmice da li je potreban još jedan igrač na unutrašnjim i spoljnim pozicijama, ali jedan igrač visokim pozicijama bi bio neophodan“, naveo je Čanak.

Prema njegovim rečima, dobijanje hale za treninge će olakšati, ne samo igračima, već i klubu.

„Ne samo ekipi, olakšaće i klubu, veliki problem je rešen što mlađe kategorije treniraju ovde, nema limita, hala je naša 24 sata. Uz benefit koji ima prvi tim u ovom trenutku smatram da će Partizan imati benefit koji će biti vidljiv za neko određeno vreme“, kazao je šef struke crno-belih.

Kapiten crno-belih Novica Veličković rekao je da respekta mladih igrača prema njemu ima, ali da se sve zaboravlja kad se izađe na teren.

„Nikad se nisam plašio, imao sam strah pogotovo na mojoj poziciji, ali kad sam imao 20, 21 godinu izlazio sam, bilo je mnogo velikih igrača, bio je i Matjaž Smodiš i uvek sam gledao da stanem na crtu svima njima. Meni je to donelo dosta, tako da i mladi igrači u Partizanu na taj način treba da gledaju. U suštini straha u ovoj igri nema, respekta ima, ali taj respekt se zaboravlja od momenta kada krenu utakmice“, zaključio je Veličković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.