U trendu

Čanak: Novo finale protiv atipičnog Mornara

Trener košarkaša Partizan Nenad Čanak izjavio je danas njegova ekipa dočekuje po mnogo čemu atipičan sastav Moranara u utakmici 13. kola ABA lige na koju gleda kao novo finale.

„Utakmica sa Mornarom je izuzetno bitna jer dolazi posle nesrećnog poraza od Limoža gde smo imali i skracenu rotaciju i veliku potrošnju. Nadam se da cemo biti u kompletnijem sastavu u kome će biti i Vanja Marinković. Mornar je izuzetno atipična ekipa, sa dva izvanredna Amerikanca na spoljnim pozicijama i sa našim bivšim igracem Lukovicem na centru. Takvih igrača je jako malo u ligi, dosta se atipično kreću. U ova dva dana smo pokušali i pokušavamo i dalje da se što bolje spremimo. Sutra je za nas, s obzirom na situaciju na tabeli i naše stanje još jedno finale“, izjavio je novi trener crno-belih na otvarnju prodavnice KK Partizan.

Kapiten Partizana Novica Veličković saglasio se sa trenerom da je svaka utakmica ove sezone finale, a posebno se osvrnuo na poraz crno-belih u poslednjoj sekundi u prethodnom duelu sa klubom iz Bara.

„Mornar je ekipa za respekt, pogotovu što smo u prvom delu tamo doživeli poraz u poslednjim sekundama. Pokazali su nam da znaju da igraju košarku. Da igraju dosta brzo, kao što je trener rekao, imaju dosta igrača koji mogu da naprave razliku. Za nas jako bitna utakmiča, svaka je finale i ne smemo nikoga da podcenimo nego da u svakom meču odigramo maksimalno“, izjavio je najiskusniji košarkaš u ekipi koja posle 12 kola zauzima četvrto mesto na tabeli ABa lige sa skorom 6-6.

Utakmica između Partizana i Mornara igra se sutra od 17 sati u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar