U trendu

Čang: Blater je licemer i lažov

Kandidat za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Čang Mong Jun izjavio je danas da je odlazeći predsednik te organizacije „licemer i lažov“ i da planira da ga tuži.

Švajcarsko tužilaštvo započelo je prošle nedelje kriminalnu istragu protiv 79-godišnjeg Blatera koji je optužen je da je izvršio „nelojalnu isplatu“ od 1,35 miliona funti predsedniku Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišelu Platiniju, a obojica su negirala nepravlnosti.

Takođe, optužen je i za malverzacije prilikom potpisivanja ugovora o televizijskim pravima sa bivšim predsednikom Fudbalskog saveza Kariba Džekom Vornerom.

„Gospodin Blater je licemer i lažov. Planiram da ga tužim zbog njegovih malverzacija“, rekao je Čang, koji je bio član Izvršnog komiteta Fife do 2011. godine.

On je naveo da će pred švajcarskim sudom pokrenuti postupak i da će odštetu vratiti Fifi.

„Kako sam razumeo, iznos koji mogu da tražim je proporcionalan šteti koju je Blater naneo Fifi“, rekao je Čang.
 
Čang se suočava sa suspenzijom Etičkog komiteta Fife u vezi sa prekršajima vezanim za kandidaturu Južne Koreje za domaćina Svetskog prvenstva 2022. godine i za javno kritikovanje istrage.

Čang je naveo da je to „pokušaj Fife da podrije njegovu kandidaturu za predsednika Fife“ i najavio da će pokrenuti poseban sudski postupak kako bi osigurao svoju kandidaturu na izborima 26. februara naredne godine.

„Fifa je postala korumpirana organizacija koja je služila interesima nekolicine“, rekao je Čang.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar