U trendu

CAS dodelio službenu pobedu Albaniji protiv Srbije

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani preinačio je delimično kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) za prekinutu utakmicu Srbije i Albanije, tako da je utakmica sada registrovana službenim rezultatom 3:0 za Albaniju.

UEFA je prvobitno registrovala meč službenim rezultatom 3:0 za Srbiju zato što reprezentacija Albanije nije htela da nastavi meč nakon prekida izazvanog neredima koji su nastali zbog bespilotne letelice sa nacionalističkim simbolima iznad stadiona.

CAS je tu odluku oborio sa obrazloženjem da njegova komisija na osnovu podnetih dokaza nije mogla da utvrdi da je sudija izdao „jasno, direktno i bezuslovno naređenje“ igračima Albanije da nastave meč „na osnovu definitivne odluke da je bezbednost osigurana“.

CAS je tako utvrdio da je prekid meča izazvan propustima u obezbeđenju, zbog kojih su huligani upali u teren i „napali igrače Albanije i bar jednog redara“.

„Zato je CAS utvrdio da odgovornost za neodigravanje meča treba da snosi Fudbalski savez Srbije, a ne Fudbalski savez Albanije“, naveo je CAS i dodao da se „u svetlu te odluke“ meč treba registrovati sa 3:0 za Albaniju.

CAS je, međutim, potvrdila odluku UEFA da je FSA kriv za upravljanje dronom koji je tokom utakmice nosio nacionalističke simbole i potvrdio je kaznu od 100.000 evra za FSA.

CAS je potvrdio druge kazne UEFA: FSS je kažnjen oduzimanjem tri boda, igranjem dve utakmice bez publike i novčano sa 100.000 evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)