U trendu

Ćebić: Na EP da nastavimo niz dobrih igara sa Svetskog kupa

Odbojkašica Srbije Suzana Ćebić rekla je danas da se nada da će njena ekipa na Evropskom prvenstvu nastaviti niz dobrih igara sa Svetskog kupa i da će dati sve od sebe da ostvari što bolji rezultat.

Odbojkašice Srbije doputovale su danas u Ajndhoven, gde će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi D. Evropsko prvenstvo održaće se od 26. septembra do 4. oktobra u Belgiji (Antverpen) i Holandiji (Ajndhoven, Apeldorn, Roterdam).

„Nadam se da ćemo nastaviti u dobrom ritmu, kao na Svetskom kupu. Ovo je nova priča, novo takmičenje ali sigurna sam da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat“, rekla je Ćebić, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Prvu utakmicu na turniru Srbija će igrati u subotu 26. septembra od 18 časova protiv Nemačke.

„U prvoj utakmici čeka nas Nemačka, igrale smo protiv njih na Gran priju, ali to nije bila realna slika igre oba tima. Prve utakmice su uvek nezgodne, ali sigurna sam da ćemo se dobro spremiti, dobro razraditi taktiku i daćemo sve od sebe da dobijemo utakmicu“, rekla je libero reprezentacije Ćebić.

Reprezentativka Srbije Milena Rašić rekla je da jedva čeka da počne takmičenje.

„Došao je red na poslednje i najvažnije takmičenje posle Svetskog kupa. Jedva čekamo da počne utakmica. Nadam se da ćemo odigrati na istom nivou kao na Svetskom kupu. Neće biti lako, počinjemo od grupe u kojoj su nam protivnici Nemačka, Češka i Rumunija“, rekla je ona.

„Sa Nemačkom se zaista nikad ne zna kako može odigrati, ali sve zavisi od nas. Počećemo utakmicu maksimalno koncentrisano. Idemo utakmicu po utakmicu“, dodala je Rašić.

U drugom kolu, u nedelju 27. septembra od 18 časova, Srbija će igrati protiv Češke, a u poslednjem, trećem kolu, dan kasnije od 20 časova protiv Rumunije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.