U trendu

Cedevita još nije osetila pravi ambijent Pionira

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa mora da odigra mnogo bolje u odnosu na prethodna dva meča protiv zagrebačke Cedevite ako želi da upiše prvu pobedu nad tim timom ove sezone.

Crveno-beli sutra dočekuju Cedevitu u utakmici sedmog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige.

„Još jedan duel protiv Cedevite ove sezone, prvi u Evroligi uopšte. Cedevita je godinama gradila i izgradila stabilan klub, koji iz godine u godinu postiže dobre rezultate…To je tim koji je pokazao kvalitet i nije slučajno što je medju 16 najboljih ekipa u ovoj sezoni. Dva puta su nas pobedili i to dovoljno govori o ozbiljnosti koja je potrebna da bi se Cedevita savladala prvi put ove sezone“, rekao je Radonjić novinarima u hali Pionir.

Zvezda u Top 16 fazi ima skor od tri pobede i tri poraza, dok zagrebački klub ima dva trijumfa i četiri poraza.

Radonjić je podsetio da je Cedevita u prvoj fazi Evrolige ostvarila tri velike pobede u gostima, protiv Armanija, Efesa i Limoža.

„Nastavili su u istom ritmu i u Top 16 fazi. To je tim koji zaslužuje pristup koji mora biti puno bolji od onog iz prošlog duela, 4. januara (u Jadranskoj ligi), potrebna je kvalitetnija igra u dugom intervalu, u oba pravca… da kroz takav odnos i kvalitet igre dodjemo do pobede“, rekao je Radonjić.

„Meč je za nas više od igre, ali mi u ovom trenutku želimo da pred našim navijačma dodjemo do novih bodova. Tačno je da je Cedevita slavila u Pioniru, ali siguran sam da nije osetila pravi ambijent Pionira. Mi ćemo na impulsu tog ambijenta dati sve od sebe da ostvarimo još jednu pobedu u Top 16“, dodao je Radonjić.

Utakmica izmedju Zvezde i Cedevite igra se sutra od 20.00 u hali Pionir. Ulaznice za taj meč su rasprodate.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.