U trendu

Cedevita pobedila Zvezdu u neizvesnoj završnici

Košarkaši Cedevite pobedili su večeras u Beogradu u neizvesnoj završnici Crvenu zvezdu sa 80:79 (22:16, 12:21, 18:26, 28:16), u utakmici 18. kola Jadranske lige i učvrstili se na drugom mestu na tabeli.

Cedevitu su do pobede predvodili Džejkob Pulen sa 24 poena i Miro Bilan sa 19 poena.

U ekipi Zvezde najefikasniji je bio Kvinsi Miler sa 19 poena i 11 skokova, Maik Cirbes dodao je 17 poena, a Vladimir Štimac ubacio je 14 poena i imao sedam skokova. Za Zvezdu je debitovao Amerikanac Tarens Kinsi i postigao je osam poena, ali je u poslednjim trenucima utakmice promašio šut za pobedu.

Pre utakmice u hali Pionir održan je minut ćutanja povodom smrti sportskog komentatora Duška Koraća.

Cedevita je bolje počela utakmicu, povela je sa 15:7, ali je Zvezda uspela da se primakne do kraja četvrtine. Posle dobrog šuta za tri poena domaći su do kraja prvog poluvremena nadoknadili zaostatak i u drugi deo meča ušli sa tri poena prednosti (37:34).

Zvezda je u trećoj četvrtini bila agresivnija i uvećavala je prednost, a „trojkom“ Nemanje Dangubića u završnici stekla je do tada maksimalnu prednost od 11 poena (63:52).

Cedevita je u poslednjoj deonici uspela da nadoknadi zaostatak i povede posle „trojke“ Pulena (74:73). Nakon toga za Zvezdu je „trojku“ pogodio Marko Gudurić, ali je odmah Bilan vratio „trojku“.

Pulen je zatim pogodio oba slobodna bacanja za vodjstvo od tri poena, koje je novom „trojkom“ anulirao Gudurić. Posle toga ponovo je Pulen bio na liniji za slobodna bacanja, pogodio je jedno, a u poslednjem napadu Zvezde Kinsi je bio neprecizan, pa je Cedevita drugi put u sezoni u regionalnom takmičenju pobedila Zvezdu.

Cedevita sada na drugom mestu na tabeli ima skor od 15 pobeda i tri poraza, a Zvezda ima dve pobede manje na trećem mestu.

U narednom 19. kolu Zvezda će u ponedeljak igrati u Ljubljani protiv Olimpije, a Cedevita dan ranije na domaćem terenu protiv Budućnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar