U trendu

Čeferin: Još nije vreme za regionalnu fudbalsku ligu

Novi predsednik Uefe Aleksander Čeferin želi promene, jedna od njih je i ideja o nizu regionalnih liga u Europi. ‘To je zasad samo ideja’, rekao je Čeferin, prenose hrvatski mediji.

Nakon što je izabran za predsednika Uefe, Aleksander Čeferin vratio se u Sloveniju i najavio niz promena koje planira provesti u evropskom fudbalu.

Slovenac Čeferin osvojio je mandat predsednika Uefe uglavnom zbog podrške manjih evropskih saveza. Prvi cilj pred njim je da uzvrati to poverenje i smanji jaz između bogatih i siromašnih. Jedna od opcija je i regionalna liga.

– To je zasad samo ideja. Sigurno je da ta liga ne bi nadoknadila nacionalna prvenstva jer bi to značilo smrt za hrvatski, srpski ili slovenski fudbal – rekao je Čeferin za Nogometplus.

Osim na Balkanu, o sličnom takmičenju razmišlja se i u drugim delovima Evrope.

– Rodila se ideja i u Škotskoj i Irskoj. Klubovi koji ispadnu ranije u Evropi igrali bi taj turnir i onda preko njega pokušali izboriti Evropu – najavio je moguće promene Čeferin.

Osim ideje o više regionalnih liga, Slovenac je najavio i strožije sprovođenje financijskog fer pleja, kao i moguće promene u Ligi šampiona, gde bi najveći savezi izgubili četvrtog predstavnika u elitnom takmičenju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar