U trendu

Čeferin: Superlige neće biti, to je samo san…

LONDON – Superliga, takmičenje koju najveći fudbalski klubovi iz Evrope imaju u planu, neće biti osnovana, smatra prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin.

Čeferin je „zatvorenu“ ligu sa 16 najjačih timova okarakterisao kao „fikciju i san“ pojedinaca, nakon njihovog sastanka na kome je predstavljena ideja.

„Superliga se neće dogoditi. To je samo san… Imamo neke ideje, a sve što mogu da kažem je da nije Superliga. Svi će imati priliku da se takmičenje u eliti“, rekao je Čeferin za BBC.

Slovenac dodaje da je cilj da se smanji jaz između bogatih i ostalih klubova.

„Dešava se da bogati postaju sve bogatiji, a mi želimo da se pozabavimo tim problemom. Hoćemo da usporimo razliku između klubova jer će biti jako teško da se potpuno zaustavi“, kaže Čeferin i dodaje da je neophodno da se jedino putem sportskih rezultata obezbeđuje nastup na najvećim takmičenjima.

Predsednik Evropskih uzdruženja klubova (ECA) i prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli demantovao je da postajao sastanak, iako je „Football Leaks“ izneo dokumenta o planovima.

„Nikad nismo sastančili, niti razgovarali, a ni kreirali ikakav dokument. U potpunosti smo se bavili UEFA i kako još da napreduje“, zaključio je Anjeli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.