U trendu

Čehinje Sinijakova i Krejčikova odbranile titulu u dublu na Australijan openu

Češke teniserke Katerina Sinijakova i Barbora Krejčikova odbranile su danas titulu u dublu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto su u finalu pobedile japanski par Suko Aojamu i Enu Šibaharu posle dva seta, 6:4, 6:3.

Čehinje su bile prvi nosioci, pobedile su 10. nosioce posle sat i po vremena igre i ostvarile 24. uzastopnu pobedu na grend slem turnirima.

Sinijakova i Krejčikova su četiri puta oduzele servis japanskim teniserkama, koje su napravile jedan brejk.

Češke teniserke su tako osvojile sedmu grend slem titulu. One su prošle godine osvojile Australijan open, Vimbldon i Ju Es open.

„Veliku zahvalnost dugujem partnerki Barbori. Mnogo sam srećna što smo ponovo osvojile titulu“, rekla je Sinijakova.

Krejčikova je dodala da je za niz pobeda zaslužan veliki rad.

„Toliko treninga. Sećam se da smo u mnogo mečeva bile zaista blizu. U više navrata smo igrale polufinala na drugim grend slemovima i nismo mogle da prođemo. Uspele smo uz iskustvo, ali i promene u mnogim parovima, neki više ne igraju zajedno ili su završili karijere, smena generacija“, navela je ona.

Aojama i Šibahara su igrale 10. finale, ali prvo na grend slem turniru.

„Bilo je blizu, na dohvat ruke. Naše protivnice su bile suviše dobre i čvrste. Iskustvo je donelo prevagu i znam da ćemo sledeći put biti bolje. Ponosna sam na našu igru i uzbuđena zbog svega što nas čeka“, rekla je Šibahara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar