U trendu

Čelnici OFK Beograda odbacuju optužbe za nameštanje

Čelnici OFK Beograda odbacili su danas optužbe da su namestili utakmici 11. kola Super lige Srbije protiv Spartaka, a predsednik Upravnog Drakče Dimitrijević ocenio je da se protiv tog kluba vodi hajka.

„Tokom posledna dva meseca iznete su brojne neistine čelnika FSS, u kojima se OFK Beograd tereti kao činilac ugovaranja fudbalskih mečeva. Nesporno je da se vrši pritisak na organe Saveza da se OFK Beogradu nanesu disciplinske sankcije. Brojni su primeri u kojima smo oštećeni, ali o tome nismo nikada pričali. Kakva je krivica OFK Beograda što je Spartak igarao u rezervnom sastavu? Oni su imali svoj cilj, svog trenera koji odlučuje ko će igrati…“, rekao je Dimitrijević novinarima na Omladinskom stadionu.

Fudbalski savez Srbije (FSS) podneo je juče prijavu povodom utakmice OFK Beograda i Spartaka u 11. kolu Super lige.

OFK je u nedelju pobedio na Karaburmi sa 2:0, u susretu u kojem je Spartak izašao sa igračima koji nisu puno igrali u prvih 10 kola srpskog prvenstva, što je izazvalo buru u javnosti.

„Zašto Savez nema isti aršin prema drugim klubovima koji igraju u rezervnim timovima? Zašto komesar ulazi u naši svlačionicu i plaši naše mlade igrače pričom o policiji, Uefi i interpolu? Zna se čija je nadležnost takmičenje, nije sigurno Interpola i Uefe“, kazao je Dimitrijević i dodao da nikoga nije zanimalo kada je OFK gubio utakmice.

On je rekao da je prethodnih dana policija ispitala funkcionere i fubalere OFK Beograda o utakmicama sa Donjim Sremom, Borcem i Crvenom zvezdom, koje su predmet istrage. ;

Član UO OFK Beograda Aleksandar Gajović ocenio je da postoji veliki broj optužbi da je klub nameštao utakmice, a da za to ne postoje dokazi.

„Sve ovo neodoljivo podseća na ‘Sumnjivo lice’ Branislava Nušića ili ‘Balkanski špijun’ Dušana Kovačevića. Već dugo postoji paradoks između velikog broja optužbi i nedostatka dokaza. Kakav je dokaz da su kvote pale na kladionicama? Pa to je skandalozno. I ovaj put će se desiti da smo svi udarili u jedan klub, a posle toga ništa. Cela hajka usledila je pred utakmicu sa Vojvodinom i ima za cilj uznemiravanje igrača i stručnog štaba“, kazao je Gajović.

Disciplinska komisija FSS će u narednih 10 do 15 dana doneti odluku o utakimici OFK Beograd – Spartak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.