U trendu

Čelsi bolji od Arsenala, asistencija Ivanovića

Fudbaleri Čelsija pobedili su danas u gostima Arsenal sa 1:0 u derbi meču 23. kola Premijer lige.

Jedini gol na utakmici postigao je Dijego Kosta u 23. minutu.

Čelsi je, nakon tek sedme pobede od početka sezone, na 13. mestu na tabeli sa 28. bodova. Na drugoj strani Arsenal je treći sa 44 boda, koliko ima i drugoplasirani Mančester siti, odnosno ima tri boda manje od vodećeg Lestera.

Arsenal je već od 18. minuta današnjeg meča ostao sa igračem manje na terenu, pošto je Per Mertesaker zaradio direktan crveni karton.

Naime, Kosta je pobegao odbrani Arsenala, išao je sam ka golu domaće ekipe, Mertesaker ga je srušio s ledja, a glavni sudija meča mu je pokazao put u svlačionicu.

Samo pet minuta kasnije Čelsi je iskoristio brojčanu prednost na terenu. Kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović ubacio je s desne strane loptu u kazneni prostor, Kosta se lepo izborio za poziciju i pogodio mrežu domaćih s pet metara.

Arsenal je, iako s igračem manje, u poslednjim sekundama tog dela igre propustio veliku priliku da izjednači, ali je Matje Flamini iz izgledne pozicije šutirao preko gola Čelsija.

U nastavku utakmice više se igralo na polovini Arsenala, Čelsi je znalački čuvao loptu, ali je i ekipa Arsena Vengera i pored toga imala šanse za gol. Medjutim, rezultat se do kraja meča nije menjao.

U narednom, 24. kolu Premijer lige, Arsenal na svom terenu dočekuje Sautempton, a Čelsi igra u gostima protiv Votforda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar