U trendu

Čelsi bolji od Sitija, Totenhem preokrenuo u nadoknadi

Fudbaleri Čelsija pobedili su večeras na svom terenu Mančester siti sa 2:1 i tako zadržali prednost na čelu tabele.

Totenhem je sačuvao drugo mesto pobedom nad Svonsijem od 3:1, ali je povećao prednost u odnosu na trećeplasirani Liverpul, koji je igrao 2:2 sa Bornmutom. Ta razliak sada iznosi pet bodova. Mančester siti je ostao četvrti sa 58 bodova, četiri više od Arsenala, koji je savladao Vest Hem.

Totenhem je ostvario petu uzastopnu pobedu u Premijer ligi, iako je do 89. minuta gubio 1:0. Tada je Dele Ali doneo izjednačenje gostima, da bi u prvom minutu nadoknade Son Heung-Min doneo preokret „pevcima“. Konačni rezultat postigao je Kristijan Eriksen u petom minutu nadoknade vremena.

Liverpul je sačuvao treće mesto, iako je danas odigrao 2:2 s Bornmutom. Gosti su poveli u sedmom minutu golom Benika Afobe, a izjednačenje je doneo Kutinjo u 40. Divok Origi doneo je preokret u 59. minutu, a bod Bornmutu doneo je Džošua King u 87. minutu.

Arsenal se vratio na peto mesto, pošto je danas golovima u drugom poluvremenu pobedio Vest Hem sa 3:0, tako da sada ima 54 boda, koliko ima i Mančester junajted, ali uz slabiju gol razliku.

Hal je u derbiju začelja pobedio Midlsbro 4:2 posle preokreta i tako izašao van opasne zone. Prvi gol za Hal postigao je srpski internacionalac Lazar Marković. Hal sada ima 30 bodova, dva više od Svonsija, koji je prvi tim u opasnoj zoni.

Pretposlednji je Midlsbro sa 23 boda, dok „fenjeraš“ Sanderlend ima 20. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.