U trendu

Čelsi osvojio FA kup

Fudbaleri Čelsija osvojili su danas u Londonu FA kup, pošto su u finalu tog takmičenja pobedili Mančester junajted sa 1:0.

U 137. finalu FA kupa na Vembliju, jedini gol postigao je Eden Azar u 22. minutu iz jedanaesterca.

Čelsi je osvojio osmi FA kup, a Junajted je pokušavao da osvoji 13. trofej i izjednači rekord Arsenala.

Čelsi je bio bolji u prvom poluvremenu, prvu šansu imao je Azar u 10. minutu, ali je dobro odbranio golman David de Hea. Posle toga, iz prve naredne šanse, Čelsi je poveo.

Azar je na odlično dodavanje Seska Fabregasa vukao loptu i išao ga golu Junajteda, kada je na njega startovao Fil Džons i napravio penal. Belgijanac je u 22. minutu iskoristio penal, poslao De Heu u suprotnu stranu i doneo vodjstvo Čelsiju, svojim 18. golom u sezoni.

Posle toga Čelsi je čuvao prednost, a u poslednjem minutu pokušali su Džons i Markus Rašford, ali nisu uspeli da izjednače.

Junajted je zaigrao bolje u drugom poluvremenu, a odličnu šansu propustio je Rašford u 53. minutu, kada mu je Tibo Kurtoa odbranio šut. U 63. minutu poništen je gol Junajteda koji je postigao Aleksis Sančes, nakon što je sudija posle odgledanog snimka potvrdio da je napadač bio u ofsajdu.

Golman Čelsija je posle toga imao posla, ali nisu uspeli da ga savladaju Rašford, a pre svih Pol Pogba koji je propustio da postigne gol iz odlične pozicije. On je posle kornera neometan sa oko osam metara zahvatio loptu glavom i poslao je preko gola.

Do kraja utakmice Čelsi je uspeo da sačuva prednost i na neki način spasi sezonu osvajanjem jednog trofeja, pošto je kao branilac titule sezonu u Premijer ligi završio na petom mestu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.