U trendu

Čelsi prodat grupi koju predvodi Bouli i Klirlejk kapital

LONDON, 30. maja (Rojters) – Ruski milijarder Roman Abramovič okončao je proces prodaje fudbalskog kluba Čelsi i povezanih kompanija investicionoj grupi koju predvode vlasnik dela američke bejzbol ekipe Los Andeles Dodžers Tod Bouli i investiciona kompanija „Klirlejk kapital“, saopštio je danas taj premijerligaš iz Londona.

Ovim je okončan tromesečni proces prodaje kluba, a pomenutom konzorcijumu je, nakon dobijene ponude za kupovinu londonskog kluba ranije ovog meseca, protekle nedelje stiglo i odobrenje od Premijer lige i britanske Vlade da se prodaja nastavi, prenosi Rojters.

Dodaje se da je konačan dogovor postignut u subotu.

Kako se navodi, Abramovič je klub stavio na prodaju u martu nakon početka sukoba u Ukrajini, a sankcije ruskom vlasniku takođe su zakomplikovale taj proces.

„Prilikom prodaje, Abramovič je odredio da novi vlasnik mora biti dobar upravnik kluba, da neto prihod od prodaje mora biti doniran u dobrotvorne svrhe i da neće biti tražena otplata kredita datih filijalama kluba“, navodi se u saopštenju Čelsija.

Rojters još ističe da je za prodaju takođe bilo potrebno zeleno svetlo portugalske vlade nakon što je Abramovič prošle godine postao državljanin te zemlje i takođe je pod sankcijama Evropske unije.

„Klub sada više ne podleže sankcijama nametnutim Romanu Abramoviču, pojedincu koji je omogućio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu brutalnu i varvarsku invaziju na Ukrajinu“, rekao je portparol britanske vlade.

Abramovič je negirao da ima bliske veze sa Putinom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar