U trendu

Ceremonija otvaranja OI u Riju jeftinija nego u Londonu

Svečanost otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. koštaće mnogo manje nego ceremonija tokom OI u Londonu 2012, saopštili su organizatori OI 2016.

Kako je prenela agencija AFP, uprkos manjim izdacima, neće nedostajati kreativnosti, ritma i emocija tokom svečanosti otvaranja i zatvaranja OI u zemlji karnevala, u kojoj vlada visoka inflacija.

Direktor Organizacionog komiteta OI u Riju Leonardo Kaetano rekao je da ceremonija neće mnogo koštati, ali da će uprkos tome, biti originalna.

„Nećemo biti luksuzni, ali ćemo biti originalni. Manje ćemo potrošiti, ali ćemo to kompenzovati kreativnošću, rtimom i emocijama“, rekao je Kaetano.

Igre u Riju koštaće ukupno 10,7 milijardi evra, što je nešto manje nego za OI u Londonu, a mnogo manje nego što je potrošeno na Igrama u Pekingu 2008.

Član ekipe koja je odgovorna za ceremoniju Fernando Meireles rekao je da će tim raspolagati sa 10 do 20 puta manjim iznosem novca nego što su imali organizatori OI u Londonu i Pekingu.

„Za nas to ne predstavlja nikakvu dramu, jer nema smisla trošiti toliki novac, kada ima delova Brazila u kojima nema ni kanalizacije“, rekao je Meireles.

Za ceremoniju otvaranja i zatvaranja igra predvođeno je učešće 12.000 volontera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.