Česi: Srbija jeste favorit, ali se ne predajemo

Češki košarkaši složili su se u oceni da je Srbija favorit u četvrtfinalnom duelu Evropskog prvenstva, ali su obećali da se neće predati.

“Želeli smo da dođemo (na eliminacionu fazu) u Lil. To se ispunilo i sada čekamo meč u sredu. Srbija je favorit ne samo u ovoj utakmici, nego i za zlato”, rekao je novinarima u Lilu Jan Veseli, nekadašnji igrač Partizana i jedan od glavnih igrača Češke.

“Nismo ni mi očekivali da možemo do četvrtfinala, ali mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa svima. Ovo je neverovatan uspeh”, rekao je Veseli.

Novinari su pitali krilnog igrača Češke kako Srbija može da čuva njihove adute.

“Pravo pitanje je kako mi možemo da čuvamo Srbiju. Mislim, Teodosić, Bjelica…”, rekao je Veseli.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, naturalizovani Čeh američkog porekla Blejk Šilb rekao je da njegov tim treba da bude koncentrisan tokom cele utakmice.

“Osnovni cilj je da zadržimo koncentraciju. Naš glavni cilj je da budemo ambiciozni i da guramo jedni druge unapred. Biće teško protiv Srbije. Znam mnogo igrača uživo. Velika je čast što mogu da se takmičim protiv jednog od najboljih timova ovde”, rekao je Šilb.

Kreator igre Češke Tomaš Satoranski rekao je da njegovom timu znači svaki minut odigran na ovom šampionatu.

“Srbija je jedan od favorita ovog turnira, i svaki trenutak utakmice protiv njih nam znači. Ne samo nama, nego i češkoj košrarci, ali hoćemo da i dalje budemo ambiciozni. Puni smo samopouzdanja i hoćemo da igramo jako kao protiv Hrvatske”, rekao je Satoranski.

“Naravno da je Srbija favorit, ima mnogo oružja i sjajnog trenera, a igrači igraju sa mnogo srca. Ali, na ovom turniru svašta može da se desi”, rekao je Satoranski.

(Beta)

Ostavite komentar