U trendu

Čestitke tenisera Đokoviću posle osvajanja 22. grend slem titule

Brojni teniseri i teniserke i legende tog sporta čestitali su danas Novaku Đokoviću osvajanje 10. titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu i 22. grend slem trofeja.

„Tenis sa druge planete ove nedelje od Novaka. Rodova Arena, ali Novakov Teren“, naveo je na društvenim mrežama australijski teniser Džon Milman.

Đoković je danas u finalu Australijan opena pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6, 7:6 i osvojio rekordni 10. trofej u Melburnu i 22. grend slem titulu, čime se izjednačio sa Špancem Rafaelom Nadalom.

Srpski teniser će od ponedeljka biti prvi igrač na ATP listi, umesto Španca Karlosa Alkasara koji nije igrao u Melburnu zbog povrede.

„Čestitam na tituli i prvom mestu na svetu. Potpuno zasluženo! Nadam se da se uskoro vidimo na terenu“, napisao je Alkaras na Tviteru.

Čuveni Rod Lejver i Bili Džin King čestitali su Đokoviću na tituli i naveli da je bila privilegija gledati ovakav finalni meč, dok se Francuz Eduar Rože Vaslen našalio.

„Nije loše“, naveo je Francuz uz emotikon koji se smeje.

Kanađanin Vašek Pospišil napisao je da se ne seća kada se toliko radovao zbog nekog tenisera i naveo da je pobeda Đokovića zaslužena, dok je Australijanac Aleks De Minor naveo da je srpski teniser „suviše dobar“.

„On je jednostavno drugačiji“, naveo je australijski teniser Tanasi Kokinakis.

Teniserka iz Tunisa Uns Džabir navela je da je Đoković inspiracija svima, a čestitao je i Argentinac Huan Martin Del Potro.

„Kakav šampion“, naveo je on i dodao na srpskom: „Idemo Nole“.

Oglasio se i Australijanac Nik Kirjos.

„Haha rekao sam vam. Stvorili smo čudovište. Svaka čast Nole… Sedeo sam na kauču i uživao u predstavi“, naveo je on.

Đokovićeva ostvarenja pohvalio je i teniski trener Patrik Muratoglu.

„Osvojiti Australijan open uz sve emocije koje idu uz to, osvojiti 22 grend slem titule u 10 Australijan opena je jedno od najvećih sportskih dostignuća“, naveo je Muratoglu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar