U trendu

Čestitke vaterpolistima za četvrto evropsko zlato

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je sinoć vaterpolistima četvrtu uzastopnu titulu na evropskim šampionatima.

„Hvala za veliku radost koju ste doneli Srbiji i našem narodu! Želim vam da Evropom i svetom vladate i u godinama pred nama“, poručio je predsednik Vučić na Tviteru.

Čestitke srpskim vaterpolistima uputili su i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, Ministar omladine i sporta Vanja Udovicioć, predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević.

„U ime Narodne skupštine i svoje lično ime čestitam vam na osvajanju najsjajnijeg odličja. Sjajnom igrom, zalaganjem i predanim radom četvrti put uzastopno ste postali prvaci Evrope i tako ispisali nove stranice istorije našeg vaterpola. Srbija je ponosna na vas“! navela je Gojković u čestitci.

„Delfini bravo! Čestitam vam još jednu zlatnu medalju osvojenu na Evropskom prvenstvu u vaterpolu. Vaša istrajnost, snaga i timski duh su pravi primer kako se dolazi i ostaje na tronu“, poručila je premijerka na svom zvaničnom Tviter nalogu.

„Nikada nije lako popeti se na tron a još teže je ostati na vrhu. Vi ste već četiri puta zaredom na evropskom tronu. Hvala vam što vašim uspesima predstavljate Srbiju u svetu u najboljem svetlu. Srbija se ponosi vama“, navodi se u saopštenju.

„Ovo je aposolutna dominacija srpskog vaterpola u Evropi, jedinstvena i do sada neviđena u evropskom sportu! Biti četiri puta uzastopno šampion Evrope je uspeh koji ste samo vi uspeli da ostvarite, i ja vam šampioni od srca čestitam i ovu zlatnu medalju i ovaj ogroman rekord! Hvala vam legende, vi ste naš ponos i simbol uspeha za svako poštovanje! Čestitam vaterpolistima, stručnom timu i Vaterpolo savezu Srbije!“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Srbija je pobedom nad Španijom osvojila četvrto uzastopno zlato na Evropskom šampionatu u vaterpolu.

Tim Srbije pobedio je u finalu Španiju izvođenjem peteraca sa 5:3, dok je u regularnom toku utakmice rezultat bio 7:7.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar