U trendu

Cicipas: Naučio sam lekciju

Grčki teniser Stefanos Cicipas rekao je da je naučio lekciju iz današnjeg poraza od Novaka Djokovića u finalu Rolan Garosa u Parizu, u kome je imao dva seta prednosti.

„Ono što sam danas naučio je da, bez obzira na sve, ako želiš da završiš meč pobedom, moraš da osvojiš tri seta, a ne dva. Dva dobijena seta zapravo ništa ne znače“, rekao je Cicipas.

Cicipas je danas u Parizu igrao svoje prvo grend slem finale. On je vodio sa 2:0 u setovima, ali je Djoković uspeo da nadoknadi zaostatak i osvoji 19. grend slem titulu u karijeri. Prvi teniser sveta pobedio je sa 6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Srpski teniser je nadoknadio dva seta zaostatka drugi put na turniru, a šesti put u karijeri. On je posle drugog seta otišao na pauzu u svlačionicu i posle toga se vratio na teren svežiji, dominirao je i u naredna tri seta Cicipas nije imao nijednu brejk loptu.

„Ne znam šta se dogodilo, ali iznenada se vratio kao drugi igrač. Igrao je zaista dobro. Nije mi dao prostora. Moj ritam je pao, ne znam zbog čega. To je bilo vrlo čudno s obzirom da sam počeo meč pronalazeći ritam, pronalazeći udarce i moje kretanje na terenu je bilo savršeno. I iznenada osetio sam da sam ispao iz toga“, naveo je 22-godišnji Cicipas.

„Osetio sam da sam na neki način pomalo izgubio igru. Zaista bih želeo da shvatim zbog čega se to dogodilo“, dodao je grčki igrač.

On je posle trećeg seta tražio pomoć fizioterapeuta, ali je odbacio navode da je to uticalo na njegovu igru.

Cicipas je najmladji finalista Rolan Garosa otkako je Španac Rafael Nadal osvojio titulu 2008. godine. On je danas pokušavao da postane prvi Grk osvajač grend slem trofeja.

„Uprkos današnjem porazu, verujem u svoju igru. Čvrsto verujem da uskoro mogu doći do toga. Danas sam bio blizu“, naveo je Cicipas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.