U trendu

Čile u finalu Kupa konfederacija, bolji od Portugala posle penala

Fudbalska reprezentacija Čilea plasirala se večeras u finale Kupa konfederacija, pošto je u Kazanju pobedila aktuelnog prvaka Evrope selekciju Portugala posle boljeg izvodjenja jednaesteraca sa 3:0.

Utakmica je posle regularnog dela i produžetaka završena 0:0, a Čile je pobedio uglavnom zahvaljujući golmanu Klaudiju Bravu, koji je odbranio sva tri penala, prvo Rikardu Kvarežmi, zatim Žoau Mutinju i na kraju Naniju. Golove za Čile postigli su Arturo Vidal, Čarls Aranguis i Aleksis Sančes.

U prvom poluvremenu ekipe su imale po jednu pravu šansu, ali su oba puta golmani bili uspešni. Prvo je zapretio Čile u šestom minutu kada je dobro šutnuo Eduardo Vargas, ali mu je Rui Patrisio odbranio. Dva minuta kasnije Klaudio Bravo odbranio je udarac Andrea Silve.

Čile je mogao do gola u 54. minutu kada se u dobroj šansi našao Vidal, ali je glavom poslao loptu preko prečke. Posle toga ponovo se istakao portugalski golman, koji je posle udarca Vargasa izbacio loptu u korner. Do kraja utakmice priliku je imao Vidal, ali je sa oko 25 metara šutirao preko gola, pa je utakmica otišla u produžetke.

Čileanci su imali šanse i u produžecima, prvo je pokušao Sančes u 95. minutu, kada je šutirao pored leve stative, a odličnu šansu propustio je Vidal u 118. minutu, pošto je sa ivice šesnaesterca pogodio desnu stativu. U nastavku akcije lopta se odbila do Martina Rodrigesa, koji je pogodio prečku.

Posle toga usledili su jedanaesterci, a golman Čilea Klaudio Bravo odbranio je sva tri šuta Portugalaca.

Čile će u finalu igrati protiv pobednika sutrašnjeg duela aktuelnog svetskog šampiona Nemačke i Meksika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar