U trendu

Cirbes predvodio Zvezdu do sigurne pobede nad Sutjeskom

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu Sutjesku sa 96:67 (18:15, 22:21, 28:15, 28:16), u 23. kolu Jadranske lige, i tako zadržali drugo mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

Crveno-beli trenutno imaju 18 pobeda, jednu više od Cedevite, koja kasnije danas igra protiv Metalca. Sutjeska je ostala na osam pobeda i nalazi se na pretposlednjem mestu tabele, s trijumfom više od Tajfuna.

Šampiona je do pobede predvodio Mai Cirbes sa 21 poenom i 10 skokova. Marko Simonović dodao je 16, a Kvinsi Miler 11 poena.

Najefikasniji u timu Sutjeske bio je Nemanja Vranješ sa 23 poena.

Zvezda je stekla početno vodjstvo od 10:3, ali je Sutjeska, predvodjena Vranješom i Djokom Šalićem prišla i održavala priključak. Crveno-beli su na prvi mali odmor otišli sa tri poena prednosti, 18:15.

Druga deonica je počela ujednačeno, ali je Zvezda pred kraj počela da greši i da gubi lopte, što je Sutjeska iskoristila i prišla, a onda i povela nakon trojke i dodatnog bacanja Vranješa, 30:31. Nakon toga je Radosav Spasojević dao još jedan koš za najveće vodjstvo crnogorskog tima na ovom meču, 30:33.

Trener Zvezde Dejan Radonjić zatražio je tada tajm aut, posle čega je njegov tim napravio seriju od 10:0, od čega je pet bilo sa penala, i poveo sa 40:33. Sutjeska je smanjila prednost tako što je Vranješ pogodio trojku uz zvuk sirene sa velike udaljenosti, preko ruku i u padu, za 40:36.

To je, medjutim, bilo sve što se tiče Sutjeskinih pokušaja da ostane u igri, pošto je Zvezda u drugom poluvremenu igrala znatno bolje, odnosno počela je da koristi svoj kvalitet. Crveno-bele je u trećoj četvrtini predvodio Cirbes, koji je u toj deonici postigao 15 poena i tako pomogao svom timu da stekne osetniju prednost i već posle 30 minuta prelomi meč.

Na poluvremenu je sportski direktor Sutjeske Goran Jeretin dobio poklon od Zvezde, čiji je kapiten bio i za koju je igrao od 2002. do 2006.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.