U trendu

Cirkus u Irskoj: Isti igrač u toku dana potpisao za dva različita kluba

Svi su bili svedoci predstave u Severnoj Irskoj gde su se Krusaders FC i Linfild umalo potukli oko Džoša Robinsona, igrača engleskog niželigaša Jork Sitija. Za sve je pomalo kriv i sam Robinson, koji je u razmaku od samo tri sata potpisao ugovor sa dva različita kluba.

https://twitter.com/CrusadersFC/status/880554589212291074

Srećni što su doveli dobro pojačanje, ljudi iz Krusadersa su na Tviteru objavili da je Robinson njihov novi igrač do 2021. godine. Ipak, svi su ostali u šoku kad je Linfild istu stvar objavio sat vremena kasnije.

Neko je morao da utvrdi šta se zapravo dogodilo pa se u celu priču uključio i severnoirski fudbalski savez. Pedantnim pregledom papirologije zaključeno je da je Robinson potpisao ugovor sa Linfildom u četvrtak u 19.56 sati, a kod Krusadersa je posao zaključio u 22.56 sati. Jednostavnom matematikom zaključili su da je Robinson igrač Linfilda.

I dok se Linfield hvalio novim pojačanjem na društvenim mrežama, zafrkanciju su prihvatili svi ostali klubovi pa su i oni počeli da tvituju da je Robinson njihov igrač, a navodno su se na sličan način uključili i neki španski klubovi pa je tako poluamater Robinson na jedan dan postao globalna zvezda.

Krusadersi su, u međuvremenu, najavili konsultovanje sa pravnicima kako da namire štetu jer smatraju da je Robinson prekršio dogovor i pogazio predugovor koji je potpisao početkom juna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar