U trendu

CMG i MOK potpisali sporazum o pravima emitovanja olimpijskih programa

Kineska medijska grupa (CMG) i Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) postigli su sporazum o ekskluzivnim pravima emitovanja olimpijskih programa u matičnom delu Kine i Specijalnom administrativnom regionu Makaou, saopštili su KMG i MOK.

Predsednik CMG-a Šen Haisijung i predsednik MOK-a Tomas Bah potpisali su sporazum na onlajn ceremoniji, prenela je danas CMG.

Novi ugovor će obuhvatiti dve zimske olimpijade u Milanu i Kortini d’Ampeco 2026. i još jednu 2030. Pored toga, ugovor će takodje obuhvatiti dve letnje olimpijade u Los Anđelesu 2028. i u Brizbejnu 2032. CMG takodje ima prava prenosa svih Olimpijskih igara mladih do 2032.

Prema novom sporazumu, CMG će imati ekskluzivna prava emitovanja olimpijskih programa na svim platformama, uključujući otvorenu televiziju, pretplatnu televiziju, internet i mobilne uredjaje.

Ona takodje ima pravo da podlicencira prava emitovanja u matičnom delu zemlje i Makaou.

Bah je rekao da mu je drago što je produžio ugovor sa KMG -om, koji je dugogodišnji medijski partner MOK-a.

S novim ugovorom, kineski navijači moći će da dalje uživaju u prvoklasnom pokrivanju olimpijskih programa koje donosi KMG. Bah je takodje čestitao CMG-u na odličnim izveštajima o Olimpijskim igrama u Tokiju.

Predsednik MOK-a je dodao da MOK preraspodeljuje 90 odsto svojih prihoda sportistima i sportskim organizacijama širom sveta. Podrška i solidarnost danas su vrednije u doba pandemije kovida-19, rekao je Bah.

Predsednik Šen je istakao da KMG i MOK uživaju u dugogodišnjoj prijateljskoj saradnji.

CMG je na Olimpijske igre u Tokiju, koje su se nedavno završile, poslao ogroman izveštajni tim od skoro 800 ljudi.

Tim je u specijalnim okolnostima dao značajan doprinos Olimpijskim igrama kroz izveštavanje o događajima i učešće u produkciji javnog emitovanja, dokazujući podršku KMG-a Olimpijskom pokretu.

Sporazum postignut izmedju CMG-a i MOK-a o autorskim pravima za novi period će jačati partnerstvo izmedju dve strane i stvoriti čvrstu osnovu za široko rasprostranjenu, kontinuiranu i stalnu promociju Olimpijskog pokreta, dodala je CMG.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.