U trendu

CNN prozvao Novaka: Ispada da je 18 meseci igrao povređen…sve su to izgovori

Američki CNN pomno je pratio konferenciju za štampu najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića koji je saopštio da se na teren više neće vraćati u 2017. godini.

Saopštivši svetu da se umorio od konstantnog igranja pod bolom i sa povredom lakta, Novak je naglasio kako očekuje da će se sledeće sezone vratiti bolji i jači.

Međutim, novinari CNN-a koji su poslednjih meseci izuzetno pažljivo pratili Novakove nastupe nisu „progutali“ ovo objašnjenje srpskog asa.

Naglasivši da je „misteriozna saga“ o Novakovom padu sa vrha dobila neko objašnjenje, ma kakvo da je, oni su dodali da je gotovo nemoguće da je neko 18 meseci igrao sa bolovima, kako je to Novak predstavio.

„To je u najmanju ruku iznenađujuće. To je, takođe, vrlo vešto objašnjenje za vrtlog u kojem se Novak našao posle Rolan Garosa 2016. kada je posrnuo kao nikada do tada. Misterija postoji i dalje. Šta je još uticalo na Novaka? Tokom pada u karijeri otpustio je čitav stručni štab, probao je da igra sam, bez ičije pomoći. Čudna odluka pred dva najvažnija Gren slema u sezoni. Teško je poverovati u to da je povreda kriva za sve njegove loše partije“, zaključuje CNN.

S druge strane, uredništvo sportske redakcije ovog portala postavlja pitanje koliko je povratak Rodžera Federera uticao na Novaka.

„Možda je Novak video kako se Federer posle povrede i pauze od nekoliko meseci vratio na teren jači nego pre i pomislio je da i on može tako. Federer je bio negde u Novakovom malom mozgu, nema sumnje u to. Pitanje je samo hoće li se i on vratiti na isti način, dakle s osvojenim titulama, na teren kao Švajcarac“, konstatovao je CNN.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar